Uzel ailesinin yalı savaşı bitti, ev savaşı başladı

Uzel ailesinin yalı savaşı bitti, ev savaşı başladı

Uzel Makine’nin kurucusu Ahmet Uzel’in vârisleri arasındaki miras kavgası nedeniyle önce Beylerbeyi’ndeki yalı icralık oldu

Uzel ailesinin yalı savaşı bitti, ev savaşı başladı
16px
24px
22.09.2015 05:06
ABONE OLgoogle
Uzel Makine’nin kurucusu Ahmet Uzel’in vârisleri arasındaki miras kavgası nedeniyle önce Beylerbeyi’ndeki yalı icralık oldu. Ailenin borcu ödemesiyle yalı kurtuldu. Ancak alacaklıların açtığı davalar nedeniyle bu kez de Harbiye’deki 6 milyon 625 bin liralık daire satışa çıkarılacak

Traktör ve zirai makine üretiminde dünyanın en büyük 10 firması arasında gösterilen Uzel Holding, 1937 yılında Ahmet Uzel tarafından kuruldu. Ahmet Uzel’in 5 Ekim 1998’de ölmesinin ardından tüm miras, 4 eşit oranda anne Türkan Uzel ile kardeşler İbrahim Önder Uzel, Ahmet Serdar Uzel ve Şafak Kibar’a kaldı.

Ancak 2006 yılında anne ve çocukları arasında başlayan ve uzun yıllar devam eden miras kavgası şirketi olumsuz yönde etkiledi. Aile üyeleri birbirlerine karşılıklı davalar açtı ve şirket iflas etti. Şirketin borçlarının büyük kısmı Rami’deki fabrikanın da üzerinde yer aldığı arazinin satılmasıyla ödendi. Ancak aralarında işçilerin de bulunduğu çok sayıda kişi, şirket ve kurum alacaklarını tahsil etmek için peş peşe dava açtı.

YALIYI KURTARDILAR

Şirketin borçlarının yanı sıra davalar nedeniyle zor duruma düşen aile üyelerinden Ahmet Serdar Uzel de borçlarını ödeyemedi. Aralarında avukatların da bulunduğu alacaklı kişiler ile kurumlar Serdar Uzel aleyhine davalar açtı. Davalarda, aileye ait gayrimenkullere haciz kararları konuldu ve sonrasında da icradan satışa çıkarıldı.

Önce, Uzel Ailesi’ne ait olan ve Serdar Uzel’in 8’de 1 hissesine sahip olduğu Beylerbeyi’ndeki 3 katlı yalının Serdar Uzel’e ait hissesi 8 milyon 750 bin lira bedelle satışa çıkarıldı. Satış tarihinde aile dosya kapsamındaki borcu icra dairesine yatırarak yalının satışını durdurdu.

ŞİMDİ DE DAİRE SATIŞTA

Uzel Ailesi yalının satışına engel olsa da, alacaklıların açtığı davalar nedeniyle bu kez Harbiye’deki daire icradan satışa çıkarıldı. Abdi İpekçi Caddesi’ndeki Akev Apartmanı’nın beşinci katındaki daire için tespit edilen bedelin 6 milyon 625 bin lira olduğu öğrenildi. Eski Maçka Apartmanı’nın yanındaki 3 oda 1 salondan oluşan daire, 13 Ekim’de Çağlayan Adliyesi’nde yapılacak açık artırmayla satışa çıkarılacak.

Şafak Dinç/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde