Ürküten gerçek: İstanbul AVM ve rezidans işgali altında

Ürküten gerçek: İstanbul AVM ve rezidans işgali altında

Fethin 563. yılında İstanbul rezidans ve AVM işgali altında. 2 yılda inşaatı biten ve devam eden rezidans sayısı 705, AVM ise 72 oldu.

Ürküten gerçek: İstanbul AVM ve rezidans işgali altında
16px
24px
30.05.2016 05:07
ABONE OLgoogle
Trafik yoğunluğu yüzde 90'lara çıktı. Yeni yol için tek seçenek Kuzey ormanları kaldı. İmara açılırsa İstanbul'un nüfusuna 7.5 milyon eklenecek. Rant ise 350 milyar dolara çıkacak.

2009'da çıkarılan Çevre Düzeni Planı uygulanmayınca inşaat ve müteahhit lobisi devreye girdi. Şehir adeta rezidans ve AVM işgaline uğradı. İşgal devam ederken İstanbul'da yer kalmadığı için yeni yol yapılamıyor.Trafiğe ise 2 yılda 500 bin araç çıkacak.

E-5 güneş görmüyor

95 km uzunluğundaki E-5 hattında biten ve yapımı devam eden 76 lüks rezidans bulunuyor. Güneşe kapanan yolda 25 büyük AVM yer alıyor.

TEM'de 45 rezidans

TEM üzerinde son iki yılda biten ya da tamamlanan rezidans sayısı 45. Hat üzerinde 6 büyük AVM de bulunuyor. TEM'deki yapılaşmayla Avrupa yakasına 500 bin nüfus eklenecek. Ataköy-Zeytinburnu Sahil Yolu ve Basınekspres güzergahında ise 30 lüks konut ve rezidans inşaatı devam ediyor.

120 AVM'nin bulunduğu şehirde son iki yılda biten ve inşaata başlanılan AVM sayısı 72.

İstanbul'un kuzeyine 7.5 milyon nüfus

İstanbul'un Kuzey'i imara açılırsa şehre son öldürücü darbe vurulacak. Bölgenin yapılaşma açılması halinde 7.5 milyon nüfus ve 350 milyar dolarlık rant oluşacak. Bu bölgede İstanbul'un orman alanlarının yüzde 46'sı, özel ormanlarının yüzde 34'ü, 2B alanlarının yüzde 38'i ve tarım alanlarının yüzde 43'ü bulunuyor. İstanbul'un 7 su kaynağı da burada.

Hancer gibi 705 rezidans

İstanbul'da son dönemde tamamlanan ve inşaatı devam eden lüks konut-rezidans sayısı bin 400. Bunların 705'ini rezidanslar oluşturuyor. Rezidanslar Beylikdüzü, Esenyurt, Bakırköy, Küçükçekmece, Ataşehir ve Kartal'da artıyor.

‘İstanbul'da eşik geçildi, büyük felaketler yakın'

Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu: “Şehirde olmaz denen şeyler olur hale getirildi. Kamu denetimi söz konusu değil. Bu durum olası deprem ve sel felaketlerinde ciddi insan ve ekonomik kayıplara neden olacak. Plansız yapılaşma şehrin yaşam kalitesi tamamen ortadan kaldırdı. İstanbul'un yaşanılır hale gelmesi için  kamu tedbirlerine ve rehabilitasyona ihtiyaç var. Bugünkü anlayışla bunun gerçekleşmesi mümkün değil. Eşik geçildi, bizleri çok daha büyük felaketler bekliyor.”


Yeni Hayat
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde