Ünlü stratejist uyardı: Dolar kısa vadede 3.15 TL'yi görebilir

Ünlü stratejist uyardı: Dolar kısa vadede 3.15 TL'yi görebilir

Dolar kurunda kısa vadede 3.15’in görülebileceğini söyleyen Societe Generale Gelişen Ülkeler stratejisti Bernd Berg, yıl sonuna kadar türbülansın sürmesini beklediğini ifade etti

Ünlü stratejist uyardı: Dolar kısa vadede 3.15 TL'yi görebilir
16px
24px
15.12.2015 08:18
ABONE OLgoogle
Societe Generale Gelişen Ülkeler stratejisti Bernd Berg, Bloomberg HT’ye dolar kurunda kısa vadede 3.15’in görülebileceğini açıkladı.

Berg,  “FED faizleri artırırsa yatırımcılar gelişen ülke varlıklarından çıkmak isteyebilir, sermaye çıkışları tersine dönebilir. Bu da türbülans yaratır” diye konuştu.

FED’in olası faiz artışından en çok hangi ülkeler etkilenebilir sorusuna Berg “Cari açığı olan ülkelerden bahsetmek gerekiyor, bunlar Türkiye, Güney Afrika ve Brezilya. Tüm bu ülkeler büyük cari açığa sahip” yanıtını verdi. Berg yıl sonuna kadar türbülansın sürmesini beklediğini de söyledi.

FED BEKLENTİSİ 3 PARAYA BASKI

Berg, FED’in faiz artırım beklentisinin Türk Lirası, Güney Afrika randı, Brezilya reali gibi gelişen para birimlerinde baskı yarattığını, faiz artışının gelişen ülkelerden sermaye çıkışlarına neden olacağını kaydetti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde