Ünlü patrona şok! İcradan satılacak....

Ünlü patrona şok! İcradan satılacak....

Soma Holding’in 6 lüks ofisi 36 milyon TL’ye satışa çıkıyor

Ünlü patrona şok! İcradan satılacak....
16px
24px
08.11.2017 08:55
ABONE OLgoogle

Sahibi olduğu Soma’daki maden ocağında 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma Holding’e haciz geldi.

Bir banka, ödenmeyen borca karşılık, Soma’nın İstanbul Maslak’taki 47 katlı Spine Tower isimli projesindeki çok sayıda gayrimenkulün icra yolu ile satışını istedi. Söz konusu gayrimenkullerin değeri 3 milyon TL ile 13 milyon TL arasında. Geçen yıl başlatılan takibe konu alacak tutarı 20 milyon TL seviyesinde.

İstanbul 10. İcra Müdürlüğü, kat bahçeli lüks ofisler için tek tek değer tespiti yaptırdı. Söz konusu ofisler için belirlenen bedel 3 milyon 100 bin TL ile 13 milyon TL arasında değişiyor. 6 lüks ofis için belirlenen toplam bedel ise 36 milyon TL.

İlk ihale 29 Ocak’ta

İcradan satış ihalesinin ilki 29 Ocak 2018’de yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde, bir sonraki ihale 1 Mart günü gerçekleştirilecek. İcradan satışlar, belirlenen muhammen bedelin yüzde 50’si üzerinde başlıyor. Anılan gayrimenkuller için ödenecek KDV oranı ise yüzde 18.

301 madencinin yaşamını yitirdiği madenin sahibiydi

Soma Holdin’e bağlı Soma Kömür İşletmelerine ait kömür ocağında 13 Mayıs 2014’te meydana gelen kazada 301 madenci yaşamını yitirmişti. Aralarında Soma’nın patronu Alp Gürkan’ın oğlu Can Gürkan’ın da olduğu bir kısmı tutuklu sanıkların yargılaması ise halen devam ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde