Ünlü müteahhit son yolculuğuna uğurlandı

Ünlü müteahhit son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye'nin sanayici ve önde gelen işadamlarından Halil Sedat Üründül, Teşvikiye Camii'nde kılınan öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Ünlü müteahhit son yolculuğuna uğurlandı
16px
24px
06.01.2016 15:24
ABONE OLgoogle
96 yaşında hayatını kaybeden Atatürk Barajı'nın yapımı için kurulan ATA İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Üründül için Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Mehmet Ağar, Fatih Terim, Yılmaz Vural, Mahmut Uslu, Kadir İnanır gibi siyaset, spor ve sanat dünyasından bir çok kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Üründül, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

YILMAZ VURAL: "ÖMER'İN OLDUĞU KADAR BİZİM DE BABAMIZDI"

Sedat Üründül için düzenlenen cenaze namazı öncesi duygularını paylaşan teknik direktör Yılmaz Vural, "Sedat amca, Ömer'in olduğu kadar bizim de babamızdı. Benim kendisi ile çok özel bir ilişkim vardı. Eski adam tabiri var ya, her şeyi ile duygu yüklü bir insandı. Benim çok sevdiğim bir insandı, Allah rahmet eylesin. İnşallah bize de o yaşa kadar yaşamak nasip olur" dedi.

MEHMET AĞAR: "GERÇEK BİR DEĞERDİ"

Emniyet eski Genel Müdürü ve İç İşleri eski Bakanı Mehmet Ağar ise, "Türkiye'nin yetiştirdiği çok önemli değerlerden birisi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Türkiye'yi imar eden kuşağının en önemli isimlerinden birisi. çok genç yaşında çok başarılı eserler ülkeye kazandırmış ve bunların içinde en önemlisi Atatürk Barajı'nın projesi, yapımı. Süresinden bir sene evvel bitirilmesini temin eden 5 değerli arkadaşın kurduğu konsorsiyumda lokomotif olmuş bir insan. Maalesef sırayla hepsini kaybettik en son ayakta kalan Sedat Bey'di. Sedat Bey tabii bunlarla da kalmadı yetişip kendini borçlu hissettiği İTÜ'ye çeşitli eserler kazandırdı vakıf yolu ile. Son derece prensipli, dürüst, ülkesine bütün bağları ile sadakatle seven sayan biriydi. Ben kendisini yakinen tanıma şerefine nail olduğumu söyleyebilirim. Kendisinden çok istifade ettim. Gerçek bir değerdi. Çok örnek bir aile babasıydı, çok değerliydi ailesine ve İTÜ camiasının başı sağ olsun" diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde