Ünlü müteahhit: Konut fiyatları arttıkça üzülüyorum

Ünlü müteahhit: Konut fiyatları arttıkça üzülüyorum

Avrupa Konutları'nın patronu Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, konut fiyatlarındaki artışın kendisini üzdüğünü söyledi...

Ünlü müteahhit: Konut fiyatları arttıkça üzülüyorum
16px
24px
26.05.2015 14:13
ABONE OLgoogle
Artaş İnşaat’ın en yeni projesi Avrupa Konutları Kale’nin ofis ve dükkanları, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen lansmanla kamuoyuna sunuldu. İstanbul’un en değerli noktalarından Topkapı’da, E-5 Otoyolu’nun bitişiğinde konumlanan projede çalışmalar hızla devam ederken şimdiden erken teslim sinyalleri verilmeye başlandı.

İstanbul en hızlı değer kazanan ve merkezi bölgelerinden Topkapı’da hayata geçirilen Avrupa Konutları Kale’nin ofis ve dükkanları satışa sunuldu. 599 konuttan oluşan projede 52 ofis ve 30 mağaza yer alıyor.

Büyüklükleri 236 metrekare ile 1.061 metrekare arasında değişen 10 farklı tipteki ofislerin metrekaresi ortalama 9.000 TL’den satışa sunuldu.

Tüm bölgeye hizmet verecek şekilde tasarlanan 30 dükkan ise  99 metrekare ile 1.182 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip. Hızla sahiplerini bulan dükkanların metrekaresi ise ortalama 21.000 TL’den alıcı buluyor.

ÜÇ AY ERKEN TESLİM

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya; “Bir dünya markası olarak konumlanan İstanbul’un marka değerine katkı sağlamak ve mimari açıdan ivme kazandırmak için tüm projelerimizde büyük hassasiyet gösteriyoruz. Temmuz 2016 olarak belirttiğimiz teslim tarihinden de 3 ay önce teslim etmeyi planladığımızı söylemek isterim.”

KONUTA ZAM PATRONU ÜZÜYOR

Konut projesinde dairelerin metrekare fiyatlarının 5300 TL'den 7 Bin TL'ye çıktığını açıklayan Çetinsaya, bu gidişle dar gelirlinin konut sahibi olmasının hayal olduğunu kendisinin de bu konuya çok üzüldüğünü açıkladı.

 Çetinsaya; belediyeler, TOKİ, bakanlık çalışmalarıyla arazi geliştirilebileceğine dikkat çekti. Konut fiyatlarının bu şekilde nereye gideceğini tahmin edemediğini söyleyen Çetinsaya, “Fiyatlar yükseldikçe üzülüyorum. Nitekim yüksek fiyat, satışları düşürür. Daha az insana hitap etmiş oluruz. TOKİ 300 daire yapıyor, 20 bin başvuru alıyor” dedi. 

Metrekare maliyeti 4000 TL'de bitmeli

İstanbul'da metrekare maliyetlerinin 3500-4000 seviyesinde bitmesi gerektiğini söyleyen Süleyman Çetinsaya, “Bu rakamlara maliyet biter ama arsa fiyatları buna imkân vermiyor. Bu sebeple fiyatlar insanların ulaşabilirliğinden uzaklaşıyor. Keşke makul seviyede kalsa” ifadelerini kullandı. Çetinsaya, Artaş İnşaat'ın yeni projesi Avrupa Konutları Kale'nin konut satışlarının önemli kısmını bitirdiklerini açıkladı. Önceki yıl kasımda 5300 TL olan metrekare fiyatlarının şimdi 7000 lira seviyesinde olduğunu aktaran Çetinsaya, “Ofislerimizin metrekare fiyatı ise 9000 liradan başlıyor” dedi. 599 konutun bulunduğu projede 52 ofis, 30 dükkân bulunacak.  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde