Ünlü müteaahhitten 11 milyon dolar istenince isyan etti: Bıktım!..

Ünlü müteaahhitten 11 milyon dolar istenince isyan etti: Bıktım!..

3 milyar dolarlık yatırımı olan ünlü işadamı Emrullah Turanlı isyan ediyor

Ünlü müteaahhitten 11 milyon dolar istenince isyan etti: Bıktım!..
16px
24px
13.06.2016 09:07
ABONE OLgoogle
Ünlü müteahhit Emrullah Turanlı “Bürokrasi engelleri ve haksız para isteklerinden artık bıktım” dedi.

Emrullah Turanlı en son KKTC'de 4 yıl önce 250 milyon Euro yatırımla yap-işlet ihalesini kazandığı havaalanı inşaatında yaşadığı sıkıntıların artık canına tak ettiğini belirterek şöyle konuştu: 

“7 firmanın katıldığı ihalede en iyi teklifi vererek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) havaalanı inşaatını aldım. Ancak, sözleşmede olmadığı halde, Kıbrıs Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihale bile açılmadan, yeni kurulan bir firmaya inşaatın denetimini yapması için yetki verildi. Ve bu firma da benden hakkı olmadığı halde 11 milyon 250 bin dolar istedi. Ombudsman'a gidildi.”

HAKSIZ YERE PARA VERMEM

Ombudsman'ın hazırladığı raporda, böyle bir paranın sözleşmede olmadığının belirtildiğini dile getiren Turanlı “Öyle olduğu halde bu para benden hâlâ isteniyor. Ben Allah'tan korkarım. Başkasından hakkım olmayan ne bir para isterim, ne de başkasına haksız para veririm. Şimdi, bu parayı ödemiyorum diye de bazı kişiler hakkımda gerçek olmayan söylentiler çıkarıp güya beni yıpratmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Bu söylentilere de hiç aldırmadığını vurgulayan ünlü işadamı şöyle devam ediyor: “11 milyon dolar benim için büyük bir para değil. Yardım olarak istense hemen, seve seve veririm. Nitekim bu paradan 100 mislinden daha fazlasını yardım olarak yapıyorum. 8 okul yaptırdım. Bine yakın çocuk okutuyorum. İstanbul Bahçelievler'de şehit aileleri konutları, Kartal'da kimsesiz çocuklar yuvası gibi birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdim. Ve geçirmeye de devam ediyorum. Zira yardım etmek bana huzur veriyor.”

KONGO'DA MADEN OCAKLARI VAR

Şu an 3 milyar dolarlık yatırımı olduğunu, Altunizade'de, Bağdat Caddesi'nde, Şişli'de residans ve işyeri inşaatlarını bitirdiğini dile getiren işadamı Emrullah Turanlı, “Moda'daki Hilton Oteli de benim. Dubai'de 4 rezidans yapacağım. Ayrıca, İzmit'te çevreye katkı sağlasın, diye 120 milyon dolar civarında mal olan bir Biodizel fabrikamın yanı sıra Kongo'da maden ocaklarım bulunuyor. Bu maden ocaklarından cep telefonları, bilgisayarlar, DVD oynatıcıları gibi yüksek teknolojide kullanılan Kolumbit-Tantalit madenlerini hem çıkarıyorum, hem de pazarlamasını yapıyorum. Diğer işadamları gibi benim de tek şikayetim bürokrasinin bizlere çıkardığı çeşitli engeller. Bu engeller ortadan kalktığında, bizler 10 kat daha verimli oluruz. Bu da Türkiye'nin yararınadır” şeklinde konuştu.
Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde