Ünlü işadamına uluslararası görev

Ünlü işadamına uluslararası görev

UHKİB Başkanı Şenol Şankaya, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünü, dünyanın en büyük federasyonlarından biri olan Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu’nda (IAF) 2. kez temsil edecek.

Ünlü işadamına uluslararası görev
16px
24px
07.04.2014 12:25
ABONE OLgoogle
Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı veYeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe dünyanın en büyük federasyonlarından biri olan Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu’nun (IAF–International Apparel Federation) yönetim kuruluna ikici kez seçildi.

Şankaya bu görev ile, Türk hazır giyim sektörünü uluslararası boyutta temsil etmeye devam edecek. Şankaya, 1976 yılında Amerikalı, Avrupalı ve Japonyalı bir grup hazır giyim sanayicisi tarafından kurulan ve halen dünyanın en büyük federasyonlarından biri olan IAF’ta Hasan Arat ve Umut Oran’dan sonra 2010 yılında da yönetim kurulunda Türkiye’yi temsil etmişti.

Şenol Şankaya, IAF’ın yönetim kuruluna seçilmesinin ardından şöyle konuştu: “IAF’ta ikinci kez aldığım bu görevle Türk hazır giyim sektörünü temsil etmeye devam etmekten büyük gurur duyuyorum. Türkiye hazır giyimde dünyanın en büyük  tedarikçi ülkelerinden biri olarak uluslararası arenada tekstil ve hazır giyim alanında karar verici bir noktadadır.

Ülkemiz aynı zamanda  IAF, ITMF, EURATEX  gibi sektörümüzü temsil eden uluslararası organizasyonlarda global bir oyuncu olarak yerini almış bu konuda liderliğe oynayan ülkelerden biridir. Bu doğrultuda toplantılarda edindiğim bilgileri de buradaki meslekdaşlarımla paylaşarak Türkiye’nin hazır giyim sektöründeki rekabet gücünü arttırmak için üzerime düşenleri yapacağım.”

 IAF

Dünya genelinde bir çok ülkeden üyesi olan IAF, hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren firmalara yön vermek ve bilgilendirmek amacıyla çeşitli kongreler, toplantılar düzenleyerek, sektörel raporlar yayınlıyor. Hazır giyim sektörü için dünya çapında önemli bir bilgi ağını da oluşturan IAF, üyelerinin sektörel konulardaki tüm gelişmeleri takip edebilmesi ve benchmark  yapabilmesi için de ortamlar yaratıyor. Yılda iki kez toplanan yönetim kurulunun dünya genelinde 69 üyesi bulunuyor.
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde