Ünlü iş adamlarına fahri konsolosluk şoku!

Ünlü iş adamlarına fahri konsolosluk şoku!

Dışişleri Bakanlığı, cemaate yakın olduğu gerekçesiyle 51 ülkenin fahri konsolosluk belgelerini yenilemedi. Yenilenmeyenler arasında ünlü iş adamları da var...

Ünlü iş adamlarına fahri konsolosluk şoku!
16px
24px
23.01.2015 12:44
ABONE OLgoogle
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ''paralel yapı'' içerisinde yer aldıkları gerekçesiyle 51 ülkenin Türkiye'deki fahri konsolosunun belgelerinin yenilenmediğini açıklamasının ardından gözler iş dünyasına çevrildi.

Dışişleri Bakanlığı, cemaate yakın olduğu gerekçesiyle 51 ülkenin fahri konsolosluk belgelerini yenilemedi. 
 
Aralarında Mustafa Koç'tan Suzan Sabancı Dinçer'e kadar iş dünyasının bir çok önde gelen temsilcisinin yer aldığı fahri konsolosluklarda hükümet, cemaat avına çıktı.
 
Fahri konsolosluk avantajlarından en çok yararlanan gruplardan olan Boydaklar'ın sahip olduğu tüm fahri konsolosluk unvanları iptal edilirken aralarında İshak Alaton ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da olduğu bazı ünlü isimlerin de Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan fahri konsoloslar listesinde olmaması dikkat çekti. 
 
Kayseri'deki diplomatik ilişkilerin neredeyse tamamı, son dönemde hükümet cephesiyle yaşadığı gerginlikle gündeme gelen Boydaklar tarafından yürütülüyordu.
 
Son operasyonla birlikte Boydak ailesinden Şükrü Boydak (Etiyopya), Hacı Boydak (Kazakistan Kayseri), Memduh Boydak (Japonya Kayseri) ile Sami Boydak'ın (Gana) fahri konsolosluk unvanlarına son verildi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP'nin köşk için çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Gambiya Fahri Konsolosu'ydu. Güney Afrika Fahri Konsolosu olarak görev yapan Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'un da Dışişleri Bakanlığı sitesinde fahri konsoloslar listesinde olmaması akıllara soru işareti getirdi. 
 
DİĞER İSİMLER
 
-Ünal KABACA: Gana Cumhuriyeti İstanbul fahri başkonsolosu. Eski Bank Asya Genel Müdürü.
-İsmail Hakkı KISACIK: Etiyopya İstanbul Başkonsolosu. TUSKON Eski Başkan Yardımcısı. Taha Holding’in Genel Koordinatörü. 
-BİLAL ALKOÇ: Kenya İstanbul Fahri Konsolosu. İskefe Derinin sahibi. 
- CEFİ KAMHİ: Hindistan Muğla fahri başkonsolosu. Yahudi asıllı Türk işadamı ve siyasetçi. Profilo Holding İcra Kurulu Üyesi.
- AHMET KÜÇÜKBAY: Etyopya İzmir fahri başkonsolosu. Orkide Yağ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı.

Ceren Dilekçi/The Lira
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde