Ünlü iş adamından flaş açıklama: Bizim ahmaklığımız

Ünlü iş adamından flaş açıklama: Bizim ahmaklığımız

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın enerji piyasasında fiyat düzenlemesine rağmen yapılan yatırımlarla ilgili olarak, "Kusura bakmayın ama biraz da bizim ahmaklığımız" dedi.

Ünlü iş adamından flaş açıklama: Bizim ahmaklığımız
16px
24px
05.05.2015 15:14
ABONE OLgoogle
STEAM Geopolitical Energy Arena” konferansında konuşan AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın enerji piyasasında fiyat düzenlemesine rağmen yapılan yatırımlarla ilgili olarak, "Böyle bir regüle piyasada bu kadar yatırım olmuş olması, kusura bakmayın ama biraz da bizim ahmaklığımız" dedi.

STEAM Geopolitical Energy Arena” konferansında dün konuşan AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, enerji sektöründe hala hükümetin regüle ettiği ve dominant olduğu bir piyasa olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“İstediği zaman suyu kapıyor, istediği zaman açıyor. Fiyatları istediği gibi ayarlıyor çünkü onun için önemli olan o. Böyle bir regüle piyasada bu kadar yatırım olmuş olması, kusura bakmayın ama biraz da bizim ahmaklığımız. 2000’den başlayıp 2009’a gelene kadar özelleştirme ihalelerine girdim ve bazılarını da aldım. 2009’dan sonra özelleştirme işleri akamete uğradı. Bunların hiçbirinde yabancı bankalar kredi vermedi.

'ENERJİ İŞİNE İNANMADILAR'

Türk bankalarının Türk şirketlerini fonladığını açıklayan Akın, "Yani yabancı bankalar da bu enerji özelleştirmeleri ve enerji işine inanmadı. Bunların hiçbiri dikkate alınmadan bugünlere geldik ve enerjiye yatırım yapanların hepsi pişman. Uzun vadeli filan falan ama Türk yatırımcıları büyük sermaye sahibi olmadıkları için bu kadar uzun vadede paranın geri dönmesine alışkın değil. Daha kısa vadede paranın geri ödenmesi gerekiyor. Türk bankaları da buna alışkın değil, bugün refinansman yapıyorlar ama 2-3 yıl sonra burada da sıkıntı ortaya çıkabilir.” diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde