Ünlü iş adamında ByLock iddiası

Ünlü iş adamında ByLock iddiası

Konya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli 21 subaydan 14'ü gözaltına alındı.

Ünlü iş adamında ByLock iddiası
16px
24px
04.07.2017 13:06
ABONE OLgoogle

Kayseri'de ise yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 100 kişiden 64'ü polisin operasyonuyla yakalandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütünün kriptolu haberleşme programı Bylock kullandıkları belirlenen çeşitli meslek gruplarına mensup 100 kişi hakkında adli makamlarca verilen gözaltı kararı gereğince bu sabah operasyon düzenledi.

Erken saatlerde başlayan operasyonda, 64 kişi yakalanarak gözaltına alındı ve Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer kişilerin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü bildirildi.

BOYDAK’TA BYLOCK İDDİASI

Kayseri Emniyeti’nden Odatv’nin edindiği bilgilere göre; Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü KOM ve TEM Şube müdürlükleri koordinesinde FETÖ terör örgütünün kriptolu iletişim ağı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen aralarında CHP Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısının oğlunun da bulunduğu 104 şahıs hakkında gözaltı kararı verildiği ve şuana kadar 67 kişinin yakalandığı belirtildi.

Bu soruşturma kapsamında eski Boydak Holding yöneticisi Memduh Boydak’ın da ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde