Ünlü iş adamı Ak Partili belediyeye 4 Milyonu verdi, notu değiştirdi

Ünlü iş adamı Ak Partili belediyeye 4 Milyonu verdi, notu değiştirdi

AKP’li Güngören Belediyesi, bir inşaat şirketinden dere sularının altında kalabileceği gerekçesiyle yapılamayan otoparkın parasını almaya kalktı. Mahkeme belediyeye engel oldu. CHP’li meclis üyesi ise “Belediye 4 milyonu aldı, iskânı verdi” iddiasında bulundu.

Ünlü iş adamı Ak Partili belediyeye 4 Milyonu verdi, notu değiştirdi
16px
24px
01.04.2017 05:50
ABONE OLgoogle

AKP’li Güngören Belediyesi, Eroğlu İnşaat’tan, dere sularının altında kalabileceği gerekçesiyle yapılamayan otoparkın parasını almaya kalktı.

Mahkeme ise “Başka bir alana otopark yaptır, para alamazsın” diyerek uygulamayı durdurdu. Ancak CHP’li Meclis üyesi “Belediye 4 milyonu aldı, iskânı verdi” iddiasında bulundu.

Güngören Belediyesi, FETÖ soruşturmasında gözaltına alınıp serbest bırakılan Nurettin Eroğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Eroğlu Gayrimenkul tarafından, Merter’deki Vakko arazisine yapılan konut ve ticaret merkezi için otopark yapımını şart koştu.

Arazinin Ayvalıdere taşkın alanında kaldığı ortaya çıkınca otopark yapılamadı. Belediye de şirketle bir protokol imzaladı. Otopark şartını kaldırıp otoparkın maliyetini, belediyeye ödeme koşulu getirdi. İstanbul 4. İdare Mahkemesi ise “bölgenin otoparka ihtiyacı var” diyerek, protokolü iptal etti.

Notu değiştirdiler

E-5 kenarındaki proje tamamlandığında otopark yapılmayınca, Güngören Belediye Meclisi, çareyi plan notlarını değiştirmekte buldu ve şirketle protokol yoluna gitti.

Bedel 4 milyon TL

CHP’li Meclis üyesi Şenol Yolbir plan notuna itiraz ederek dava açtı. Mahkeme de “Mekânsal ihtiyacın plan kararı olmaksızın ortadan kaldırılması nedeniyle, plan notu değişikliği yasaya aykırıdır ve kamu yararı yoktur” diyerek, değişikliği iptal etti. 

Yolbir, “Protokolü bize göstermediler. Şirket, Güngören Belediyesi’ne 4 milyon TL yatırdı. Bu paranın nereye harcandığı bilinmemektedir” dedi.

Hazal Ocak/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde