Ünlü holding de konut işine de girdi

Ünlü holding de konut işine de girdi

Türkiye’nin en büyük müteahhitlik guruplarından olan alışveriş merkezleri, ofisler ve karma yapılar yapan firma da konut sektörüne girdi..

Ünlü holding de konut işine de girdi
16px
24px
18.04.2014 13:33
ABONE OLgoogle
Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Konut, İstanbul’daki ilk projesi “Sayfiye”yi, Anadolu yakasında Kartal’da inşa ediyor.
 
“Sayfiye” Projesi’nin lansmanı dolayısıyla basın toplantısına; Rönesans Holding Başkanı  Erman Ilıcak işleri nedeniyle katılmadı. Toplantıya kız kardeşi olan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Işıl Dinçer katıldı.
 
İpek Ilıcak: “İnşaatta Türkiye’nin en büyük yüklencisiyiz”

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak, toplantıda yaptığı konuşmasında holding, gayrimenkul yatırım ve inşaat iş kollarındaki faaliyetlerinden bahsederek, holding olarak 31 Aralık 2013 itibariyle toplam aktif büyüklüklerinin bir önceki yıla göre yüzde 76 artarak 12 milyar TL’ye; konsolide cironun ise yüzde 73 artışla 4.5 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. Ilıcak, İnşaat Grubu’nun en köklü grupları olduğunu ve konsolide cirodaki payının da yüzde 92 civarında olduğunu belirterek, Türkiye’nin en büyük yüklenicisi olduklarını söyledi.  Ilıcak, aynı zamanda ENR tarafından yayınlanan “Dünyanın En Büyük Uluslararası Yüklenici Şirketleri” listesinde de 2013 yılında 64. sıraya yükseldiklerini belirtti.  Ilıcak, kısa vadede dünyanın ilk 20 müteahhitlik şirketi arasında yer almayı hedeflediklerinin altına çizdi. Ilıcak, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Bu hedefe yönelik olarak attığımız adımlardan biri, geçtiğimiz sene Avusturya merkezli “Hergiswill” firmasının satın alınmasıdır. Bu satın alım ile dünyanın en uzun tüneli olan ve Alp Dağları’nın altından geçerek İsviçre’yi İtalya’ya bağlayan 57 kilometre uzunluğundaki Gotthard Tüneli inşaat projesinde yer aldık.”
 
Rönesans’ın 2001 yılında Türkiye’de gayrimenkul yatırımlarına başladığını hatırlatan Ilıcak, 13 yıllık gayrimenkul deneyimleriyle toplam kiralanabilir alan bazında Türkiye'nin önde gelen ticari gayrimenkul oyuncularından biri konumuna ulaştıklarını söyledi. Ilıcak, şunları söyledi:
 
“Optimum, Kozzy, Piazza markalı alışveriş merkezleri ile RönesansBiz markalı ofis projeleri de dahil olmak üzere kendi bünyemizde çok sayıda alışveriş merkezi, otel, ofis, özel okul, şehir hastaneleri ve konut projelerine imza attık. Türkiye’de halihazırda yatırımı tamamlanmış 10 adet AVM, 1 adet ofis projesi ve 1 adet otel; Rusya’da ise tamamlanmış 2 AVM, 7 ofis ve 1 otel projesi bulunmaktadır.  Aynı zamanda her iki ülkede devam eden veya geliştirilen çok sayıda yeni projemiz mevcut. Geliştirme süreçleri devam eden 8 ticari gayrimenkul projesi ve 4 proje arsası olmak üzere toplam 25 gayrimenkul ile büyümeye devam ediyoruz.” 
 
Rönesans Gayrimenkul olarak 2013 yıl sonu itibariyle aktif büyüklüklerinin 7 milyar TL’ye ulaştığını söyleyen Ilıcak, “Tamamlanmış ve geliştirilmekte olan projelerimiz dikkate alındığında AVM’de 800 bin metrekare, ofis projelerinde 200 bin metrekare kiralanabilir alan büyüklüğü ile en büyük özel yerli gayrimenkul geliştiricisi olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.
 
Rusya dahil konut projelerinin toplam değeri 1.5 milyar dolar

Rönesans Gayrimenkul’ün uzun yıllara dayanan tecrübesini konut sektörüne taşıyarak, Rönesans Konut’u kurduklarına dikkat çeken Ilıcak, konut sektöründe de iddialı olduklarını vurguladı. Ilıcak, “Rusya portföyümüzle birlikte tamamlanmış ve devam etmekte olan konut projelerimizin toplam değeri  1.5 milyar dolara ulaştı” dedi.
 
Türkiye’de Ankara’nın en seçkin projelerinden biri olan, “Rönesans Neva Konakları” ile Ankara konut sektörüne “Doğada Yeniden Doğuş” konseptini getirdiklerini anlatan Ilıcak, Rusya’nın 3 farklı metropolünde yaklaşık 140 bin metrekarelik alanda inşa projesi geliştirdiklerini söyledi. Ilıcak, “Hedeflerimiz doğrultusunda Rönesans Konut olarak, sadece yükselen değil, yükselme potansiyeli olan bölgeleri de en iyi şekilde değerlendirmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede Kartal projesinin yanı sıra, Maltepe, İzmir/Konak İzmir/Turan gibi geliştirmekte olduğumuz projeler mevcut. Uluslararası yatırımcılar ve ortaklarla geliştirdiğimiz önemli inşaat projelerindeki tecrübemizi, Sayfiye projemize de  yansıtacak olmanın mutluluğunuz yaşıyoruz” diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde