Ünlü gömlek markasını peynirci almış

Ünlü gömlek markasını peynirci almış

Yusuf Bayat'ın Dufy’i kime sattığı ortaya çıktı...

Ünlü gömlek markasını peynirci almış
16px
24px
05.02.2017 10:48
ABONE OLgoogle

YIL 1964. Yusuf Bayat, Eminönü Gürün Han’da küçük bir atölyede gömlek üretimine başlıyor ve Türkiye’nin ilk gömlek markalarından biri olan Dufy’nin temeli atılıyordu.

Sonraki yıllarda 800 kişilik çalışan kadrosuyla, 1 milyon 700 bin adetlik gömlek üretimine ulaştı. Ancak Dufy’nin hem mağaza sayısında hem de üretiminde gerileme yaşanıyordu.

Ben de bu köşede gömlek markası Bisse ile ilgili yazdığım yazıda, etkisini kaybeden markalar arasında Dufy’yi saymıştım.

Ünlü tekstilci kiraya kızdı mağazayı boşalttı

Bunun üzerine Dufy’den bir açıklama geldi. Açıklamayı gönderenler Dufy’nin yeni sahipleriydi.

Dufy, Haziran 2016’da Isparta’da peynir üretimi yapan Cebeci Süt’e satılmıştı. Şirketin sahipleri Operatör Dr. Gültekin Güney ve Metin Güney kardeşler, CEO’su ise Hüseyin Eğilmezgil olmuştu.

Dufy'nin patronu Bayat: Gömlekten başka iş yapmam

Dufy’nin yeni mağazalar açmaya başladığını belirten yetkililer, İstanbul ve Konya’da üç, G.Afrika’da da iki mağaza açıldığını, sırada 3 mağazanın daha olduğunu belirtiyor ve hedeflerinin 26 mağazaya 10 mağaza daha eklemek olduğunu vurguluyorlar.

Ünlü gömlek markasını kim satın aldı?

Dufy’nin kurucusu Yusuf Bayat’ın daha önce Sadi Özdemir’e verdiği röportajda söylediği gibi, 65 yaşına gelince dünyayı gezme isteğiyle mi yoksa sıkıntılar nedeniyle mi bu satışı yaptığını öğrenemedim.

Ancak Dufy’nin başka ellerde de olsa yaşaması önemli. Çünkü bir marka yaratmak kolay değil.

Jale Özgentürk/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde