Ünlü genel müdürü az daha kapıdan gönderiyorlardı!

Ünlü genel müdürü az daha kapıdan gönderiyorlardı!

Geçen haftanın önemli gündem maddelerinden biri Almanya’nın Schengen Anlaşması’nı askıya alması oldu. Almanya karşı karşıya kaldığı göç dalgasını engelleyemeyince radikal bir kararla sistemi geçici olarak askıya aldı.

Ünlü genel müdürü az daha kapıdan gönderiyorlardı!
16px
24px
02.10.2015 11:55
ABONE OLgoogle
Geçen haftanın önemli gündem maddelerinden biri Almanya’nın Schengen Anlaşması’nı askıya alması oldu. Almanya karşı karşıya kaldığı göç dalgasını engelleyemeyince radikal bir kararla sistemi geçici olarak askıya aldı. Son alınan bu kararla birlikte artık başka bir AB ülkesinden Almanya’ya karayolu ya da trenle giren Türk vatandaşları dahil herkes pasaport kontrolüne tabii oldu. Havaalanından yapılan girişlerde ise bir değişiklik yapılmadı. 

Almanya’nın bu kararını geçen hafta mülteci akınına uğrayan diğer Avrupa Birliği (AB) ülkeleri de takip etti. Hafta ortasından itibaren, Fransa, Avusturya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya da Schengen Anlaşması’nı geçici süre ile askıya aldıklarını, sınırlardan geçişi kontrol altına alacaklarını duyurdular. 

Tabii bunların hepsi resmi açıklamalar... Pratikte AB ülkeleri zaten son aylarda sınır kapılarındaki denetimleri ve prosedürleri çok büyük oranda artırmıştı. En son Baymak’ın Hollanda’daki basın toplantısına katılmak için bu ülkeye giden bir grup gazeteci de bu engellere takıldı. Uçakla Amsterdam havaalanına gelen gazeteciler bir sürprizle karşılaştı. Pasaport kontrolü sırasında pasaportlarında çok sayıda vize bulunmasına rağmen yanlarında dönüş biletleri bulunmayan gazetecilere giriş izni verilmedi. Uzun tartışmalar ve telefon trafiğinin ardından ülkeye giriş yapıldı. 

Arkadaşımız Esin Çetinel ülkeye girişte yaşadıkları zorluğu paylaştığı Baymak Genel Müdürü Ender Çolak‘ın sözleri ise oldukça şaşırtıcı… Son iki aydır Hollanda’ya girişte dönüş bileti istendiğini söyleyen Çolak, yaşadıklarını şöyle özetledi: “Genel merkezimiz Hollanda’da olduğu için ayda en az iki kez Hollanda’ya gidiyorum. Yaklaşık iki ay önce dönüş biletini gösteremediğim için az daha ülkeye giremiyordum.” 

Para dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde