Ünlü gazeteci Okay Gönensin hayatını kaybetti

Ünlü gazeteci Okay Gönensin hayatını kaybetti

Gazeteci Okay Gönensin'in bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

Ünlü gazeteci Okay Gönensin hayatını kaybetti
16px
24px
13.07.2017 05:23
ABONE OLgoogle

Vatan yazarı Okay Gönensin bu sabah saat 4.30'da hayatın kaybetti.

Gönensin, uzun yıllar Cumhuriyet gazetesi yazı işleri müdürü olarak görev yapan Hasan Cemal'le birlikte Cumhuriyet gazetesini birlikte çıkarmıştı.

Gönensin, 1975 yılında Cumhuriyet gazetesi yazı işlerinde çalışma hayatına başladı. Hasan Cemal, 1981'de Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olunca Gönensin, gazetenin tek yazı işleri müdürü oldu. 1981 ile 1992 yılları arasında Cemal ile birlikte gazetenin yayımlanmasında önemli roller üstlendi. 

1992 yılında Cemal ile birlikte Cumhuriyet gazetesinden ayrıldı. Sabah gazetesinde çalışmaya başladı. Sabah gazetesinde çalışırken grubun içerisinde Yeni Yüzyıl gazetesini çıkarmaya başladı. Bu gazetenin Genel Yayın Yönetmeni oldu. Daha sonra Vatan gazetesine geçti ve köşe yazarlığı yaptı. 

Okay Gönensin'in hayatını kaybettiğini gazeteci Hasan Cemal, Twitter'dan ''Sevgili Okay Gönensin'i bu sabaha karşı kaybettik, içim yanıyor. Gazeteci milletinin başı sağolsun'' sözleriyle duyurdu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde