Ünlü gazete genel yayın yönetmeni görevden alındı

Ünlü gazete genel yayın yönetmeni görevden alındı

CHP milletvekili Durdu Özbolat'ın sahibi olduğu Yurt Gazetesi'nde bomba bir gelişme yaşandı.

Ünlü gazete genel yayın yönetmeni görevden alındı
16px
24px
25.04.2015 15:19
ABONE OLgoogle
Uzunca bir süre ödenmeyen maaşlar nedeniyle krizlerin yaşandığı ve birçok ismin yollarını ayırdığı CHP milletvekili Durdu Özbolat'ın sahibi olduğu Yurt Gazetesi'nde bomba bir gelişme yaşandı.

Temmuz 2014 tarihinde Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Derya Sazak görevden alındı.

Milliyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni'yken, Milliyet'in yayınladığı İmralı tutanakları sonrasında başlayan, Hasan Cemal'in ve Can Dündar'ın gazeteden uzaklaştırılmasıyla devam eden sürecin sonunda Milliyet'le yolları ayrılan Derya Sazak, büyük umutlarla Yurt Gazetesi'ne transfer edilmişti.

Yurt Gazetesi'nin kurucu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ görevine geri döndü.

 Derya Sazak'ın yeni adresi neresi oldu?

Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini 9 aydır sürdüren Derya Sazak'ın görevine "görülen lüzum üzerine" bu sabah son verilmişti.

Yurt gazetesinden kovulan Derya Sazak, Cemaat'in kanalı Samanyolu TV'de programa başladı. “Herkes İçin Özgürlük” isimli programda Sazak'ın yanısıra Cemaat'e yakın olduğu gerekçesiyle görevden alınan eski Çanakkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve Doç. Dr. Maya Arakon yer alıyor.

Sazak, Yurt gazetesinde Cemaat yanlısı bir çizgi izlemiş ve bu nedenle çok eleştirilmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde