Ünlü firma ve bankalar Bağdat Caddesi’nden kaçıyor

Ünlü firma ve bankalar Bağdat Caddesi’nden kaçıyor

İstiklal Caddesi'nin ardından gözler Türkiye'nin ünlü caddelerine çevrildi. Bağdat Caddesi'nde de ünlü mağazalar teker teker kepenk indirmeye başladı.

Ünlü firma ve bankalar Bağdat Caddesi’nden kaçıyor
16px
24px
11.08.2016 12:45
ABONE OLgoogle
Türkiye’nin en pahalı caddesi olarak bilinen, yüksek kiraları ile el yakan lüks tüketimin sembolü Bağdat Caddesi’nde hazır tekstil markalarından restoranlara, bankalardan kafelere çok sayıda mağaza yüksek kira bedelleri, ekonomik durumlar, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi nedeniyle oluşan durumdan da etkilenerek şubelerini kapattı veya taşınma yoluna gitti.

İstanbul'un en gözde caddelerinden İstiklal Caddesi'nin ardından Bağdat Caddesi de yüksek kiralar nedeniyle ıssızlaşıyor.

Cadede kira metrekare fiyatları 100 dolar ve üstüne yükselince kiracılar farklı alternatiflere yöneldi, sokak arası kiralamalar hız kazandı.

Yüksek kiralar sebebiyle Bağdat Caddesi’nde kapanan dükkan sayısının arttığını belirten Keller Williams Cadde’nin gayrimenkul danışmanı Sevilcan Avcı; “Bağdat Caddesi’nde son aylarda mağaza ve bankaların taşınma hareketliliği oldukça arttı. Metrekare birim fiyatı caddenin yoğun olduğu bölgeye göre ve dükkan büyüklüğüne değişiyor.

Örneğin Suadiye’de 1300 metrekarelik bir bankanın metrekare fiyatı 65 dolar iken caddenin yine Suadiye’de bulunan 500 metrekarelik bir teknoloji mağazasının metrekare fiyatı 100 dolar.

Birkaç yıl öncesine kıyasla kiralık ve satılık dükkan bulmak daha kolay. Bağdat Caddesi üzerinde faaliyet gösteren mağazalar ve özellikle bankalar yüksek kiralar ödemek istemedikleri için taşınıyor.

Ünlü bir giyim firması 1800 metrekarelik, 230 bin dolar ödediği mağazayı kapattı.

Şu an aynı bina için istenen kira ise 180 bin dolar. Bir banka ise Bağdat Caddesi üzerindeki 150 bin TL kira verdiği lokasyondan çıkarak Bağdat Caddesi’nin ara sokağında 50 bin TL’ye yer kiraladı.

Bazı mülk sahipleri kaybetmek istemedikleri mevcut kiracıları için indirime gitme eğilimindeler. Bu durum Bağdat caddesinde dükkan ve mağaza kiralarının daha da aşağıya geleceğini gösteriyor.” dedi.

50'DEN FAZLA MAĞAZA KAPANDI

Bağdat Caddesi’nde son 1 ayda boşalan dükkan sayısı 50’yi geçti.

İşte Bağdat Caddesi’nde kapanan bazı mağazalar:

DİESEL

BERSHKA

KENT OPTİK

FİNANSBANK



İşte ‘cadde’deki dükkanlarını kapatan çıkan diğer firmalar: Zara, TEB, Teknosa, Atalar, Benetton, Twist, Gap, Kitchnette, Finansbank, Koton, Brandroom, Hotiç, Stefanel, Kent Optik, Komşufırın, Mısırlı, Deriden.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde