Ünlü Türk şirketi 4 milyar dolara Çin'de kitaplara girdi

Ünlü Türk şirketi 4 milyar dolara Çin'de kitaplara girdi

Çin’de okullarda da okutulan ders kitaplarında son dönemin parlayan Türk yıldızından bahsediliyor.

Ünlü Türk şirketi 4 milyar dolara Çin'de kitaplara girdi
16px
24px
22.08.2016 13:18
ABONE OLgoogle
Eğer küresel bir marka çıkarmakta zorlanıyorsan, küresel bir marka oluştur. Bu konuda en önemli adımı atan şirket Yıldız Holding olarak bilinir.

Son 8 yılda satın aldığı köklü markalarla sektörünün en büyük 3 küresel oyuncusundan biri haline gelen Yıldız Holding’in bu başarısı kitap olacak türde. Aslında bu konuda da Çinliler bizden hızlı davranmış yine.

Çin’de okullarda da okutulan ders kitaplarında son dönemin parlayan yıldızı; Yıldız Holding’den bahsediliyor. Lüks tüketim alanında örnek gösterilen bu başarının kilit noktası Godiva ile bu başarı hikayesinin yazarı Ülker Ailesi hakkında yazılmış bazı bölümler. 

En genci 18 yaş büyük

2007’de Godiva’yı 850 milyon dolara alan Ülker, 2013’te ABD’li DeMets Candy için de 221 milyon dolar ödemişti. Ülker, son olarak, 2014’ün son aylarında da İngiltere merkezli United Biscuits’i 3 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı.

Ülker’in yaptığı 4 milyar dolarlık bu 3 satın alma aslında büyük bir tarihi de bünyeye katmak demek. Bilindiği gibi Ülker, 1944’te kuruldu. Satın aldığı Godiva, Ülker’den 18 yaş daha büyük.



DeMets Candy ise biraz daha köklü aslında; 1896 yılında kurulmuş bir şirket. Ülker’e katılan son firma olan United Biscuits ise bu işin öncülerinden. Bu şirketin şemsiyesi altındaki McVitie’s1830’ da, Carr’s 1831’de, Delacre 1891’de, Verkade 1896’da ilk üretime başlamış.

Bu kadar tarihi markaları bünyeye katmak, Ülker’i daha çok kitaplara konu edecek gibi görünüyor. 
Kerem Ülker/Dünya
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde