Ünlü Fransız markası Türkiye'den çıkıyor!

Ünlü Fransız markası Türkiye'den çıkıyor!

Ünlü Fransız markası Façonnable Türkiye'deki mağazalarını kapatmaya hazırlanıyor...

Ünlü Fransız markası Türkiye'den çıkıyor!
16px
24px
20.03.2017 16:17
ABONE OLgoogle

Ünlü Fransız markası Façonnable yıllar önce Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapmıştı. İlk mağazasını Akmerkez'de açan marka yıllar içinde mağaza sayısını artırdı.

Bağdat caddesinde. Akasya AVM'de, Viaport'ta ve Zorlu Center'da mağaza açan markanın Türkiye distribütörü ise Derkon Deri.

Markanın dünyadaki tüm deri üretimlerini yapan Derkon Deri, Façonnable markası ile perakende sektörüne adım atmıştı. Ancak aldığımız duyumlara göre perakende alanında sıkıntılı günler yaşanıyormuş.

Zira Façonnable Türkiye'deki mağazalarını bu ay sonuna kadar kapatmaya hazırlanıyormuş. Markanın logosu Zorlu Center ve Viaport'un sitesinde yer alıyor.

W kapandı, Damat&Tween iki katına çıkardı

Derkon Deri'nin geçtiğimiz yıl iflas erteleme talebinde bulunması da süreci hızlandırmış görünüyor. Firmanın iflas beyanıyla Façonnable'ın Türkiye macerası da bitiyor.

Bütün mağazalar kapanırken sadece Viaport AVM'deki Façonnable mağazası birkaç ay daha açık kalacakmış. Bu süreçte mağazalarda oldukça yüksek oranlarda indirimler uygulanıyor.

Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için Derkon Deri yetkililerine ulaşmaya çalıştık ancak firmanın telefonlarını açan olmadı. Bu arada kulağımıza çalınan bir diğer bilgi de Façonnable'ın Türkiye pazarınki yeni temsilcisinin Beymen olacağı yönünde. 

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde