Ünal Aysal'dan İran'a 4.2 Milyar Dolar yatırım

Ünal Aysal'dan İran'a 4.2 Milyar Dolar yatırım

Ünal Aysal'ın şirketi Unit Enerji, İran'a 4.2 milyarlık 7 adet doğalgaz çevrim santrali kuruyor.

Ünal Aysal'dan İran'a 4.2 Milyar Dolar yatırım
16px
24px
04.06.2016 18:05
ABONE OLgoogle
Galatasaray’ın eski Başkanı Ünal Aysal’ın sahibi olduğu Unit International Enerji A.Ş, İran Enerji Bakanlığı ile 4.2 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Aysal’ın şirketi Unit Enerji’nin İran’a 7 adet doğalgaz santrali kuracağı açıklandı. Reuters’in haberine göre imzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu ifade edildi.

Unit Enerji’den yapılan açıklamada anlaşmanın Tahran’da 1 Haziran’da yapılan törenle imzalandığı belirtilerek “Unit Enerji, İran Enerji Bakanlığı ile 4.2 milyar dolarlık doğalgaz çevrim santralleri imzalamıştır” denildi.

Ünal Aysal, santrallerin tamamlandığında İran’ın enerji ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacağını ifade etti. Santrallerin inşaatlarına 2017’nin ilk çeyreğinde başlanması planlanıyor.

İran’ın nükleer programını askıya aldığını açıklamasının ardından batılı ülkeler ocak ayında bu ülkeye yaptırımların kaldırıldığını açıklamıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde