Umreye gitti, sanayici oldu: İşte yeni işi

Umreye gitti, sanayici oldu: İşte yeni işi

Televizyonculuğu bırakan Erhan Çelik, sanayiciliği seçti. Eşi Gülben Ergen ile umreye giden Çelik, burada sanayici Çelik Ailesi'nden ortaklık teklifi aldı.

Umreye gitti, sanayici oldu: İşte yeni işi
16px
24px
07.10.2015 08:18
ABONE OLgoogle
Med­ya­da önem­li gö­rev­le­re ge­len Er­han Çe­lik, son ola­rak Show TV ve Ha­ber Türk te­le­viz­yon­la­rı­nın Ge­nel Ya­yın Yö­net­men­li­ği kol­tu­ğun­da otu­ru­yor­du. Med­ya üze­rin­de­ki si­ya­si bas­kı­la­rın had saf­ha­la­ra çık­tı­ğı bir dö­nem­de is­ti­fa et­ti.

Ay­nı dö­nem­ler­de, Gül­ben Er­gen ile yap­tı­ğı ev­li­lik­le de gün­de­me gel­di. Şim­di ise kar­şı­mı­za dün­ya­nın sa­yı­lı ro­bo­tik oto­park üre­ti­ci­le­rin­den bi­ri olan San­par­k’­ın or­ta­ğı ola­rak çık­tı.

Er­han Çe­li­k’­in renk­li cam­dan en­düs­tri­ye ge­çi­şi şu sı­ra­lar iş dün­ya­sı ko­ri­dor­la­rın­da en çok ko­nu­şu­lan ko­nu­lar­dan bi­ri ol­du. As­lın­da te­le­viz­yon­cu­lu­ğun ya­nın­da, Er­han Çe­li­k’­in her za­man ’giz­li­’ bir işa­da­mı kim­li­ği var­dı. Sa­de­ce bu­nun­la il­gi­li ola­rak çok faz­la göz önün­de ol­mak is­te­mi­yor­du. Yak­la­şık 15 yıl Av­ru­pa­’nın en bü­yük gı­da tak­vi­ye­si fir­ma­la­rı­na ku­ru gı­da ih­ra­ca­tı yap­tı. uzun yıl­lar sü­ren it­ha­lat ve ih­ra­cat iş­le­ri­ne, Show TV ve Ha­ber Türk te­le­viz­yon­la­rı­nın te­pe kol­tuk­la­rı­na otu­run­ca ara ver­di.

UM­RE­DE KA­DE­Rİ DE­ĞİŞ­Tİ

Çe­li­k’­in es­ki işa­da­mı kim­li­ği­ni bil­me­yen­ler, ka­ri­ye­riy­le il­gi­li çok ra­di­kal bir ka­rar ver­di­ği­ni dü­şün­se de ger­çek böy­le de­ğil. Med­ya­dan ta­ma­men çık­ma­sı, evet ra­di­kal bir ka­rar an­cak, şu sı­ra­lar ül­ke­miz­de ya­pı­la­cak en zor işin ga­ze­te­ci­lik ol­du­ğu dü­şü­nü­lür­se…

Çe­li­k’­in seç­ti­ği sa­na­yi ala­nı il­gi­mi çe­kin­ce kü­çük bir araş­tır­ma ya­pa­rak ge­ri pla­nın­da­ki il­ginç hi­ka­ye­ye ulaş­tım. Er­han Çe­li­k’­in eşi Gül­ben Er­gen ile bir­lik­te um­re­ye git­me­si ma­ga­zin ba­sı­nın­da ge­niş yer bul­muş­tu. İki­li­ye ya­kın bir isim, Çe­li­k’­in ka­de­ri­nin de um­re­de de­ğiş­ti­ği­ni an­lat­tı.

Ön­ce­ki ev­li­li­ği­ni bi­ti­ren, is­ti­fa eden ve bü­tün ha­ya­tı komp­le de­ği­şen Çe­lik, um­re­den dön­me­den ön­ce ye­ni bir ka­pı açıl­ma­sı için du­a et­miş. O gün kal­dı­ğı ote­le dön­dü­ğün­de lo­bi­de Çe­lik Ai­le­si ile ta­nış­mış. Bur­sa­lı sa­na­yi­ci ai­le ile um­re­de baş­la­yan mu­hab­bet, sa­mi­mi­ye­te dö­nüş­müş ve bir sü­re son­ra Çe­li­k’­e or­tak­lık tek­lif et­miş­ler. Sanpar­k’­ın yüz­de 30 his­se­si­ni alan Çe­lik, tam za­man­lı işa­da­mı kim­li­ği­ne böy­le­ce ka­vuş­muş.

DÜNYADA 5 FİRMA VAR

Elektromekanik olarak adlandırılan robotik otopark sistemleri üreten Sanpark, dünyada bu alanda üretim yapan 5 firmadan biri. Üretimi Bursa’da olan firmanın merkezi İstanbul’da yer alıyor. Yer üstünde ve yer altında küçük alanları, asansörlü sistemlerle daha fazla aracın park edeceği şekilde tasarlayan akıllı otoparklar, büyük metropollerin, özellikle İstanbul gibi çarpık kentleşmenin yaşandığı şehirlerin kurtarıcısı olarak görülüyor.

Bu yıl yaklaşık 90 milyon TL ciro planlayan şirketin, gelecek yıl için hedefi ise bunun iki katına ulaşmak. Şirketin İngiltere’den Meksika’ya, İspanya’dan Yeni Zelanda ve Moğolistan’a pek çok ülkede gerçekleştirdiği projeler bulunuyor. Bazı projeleriyse çoktan ödüller toplamış.
Demet Cengiz/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde