Ülker'in Şok'u alması perakendecileri tedirgin etti

Ülker'in Şok'u alması perakendecileri tedirgin etti

TPF Başkanı Selamet Aygün, ''Tedarikçimiz Ülker'in rakibimiz olması, federasyon üyeleri ve perakende sektörünü tedirgin etti'' dedi.

Ülker'in Şok'u alması perakendecileri tedirgin etti
16px
24px
16.06.2011 15:51
ABONE OLgoogle

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Selamet Aygün, ''Tedarikçimiz Ülker'in rakibimiz olması, federasyon üyeleri ve perakende sektörünü tedirgin etti'' dedi. 

     Aygün, yerel perakendecilerin büyük tedarikçilerinden Ülker'in hissedarı olduğu Gözde Finansal Hizmetlerin Şok marketler zincirini satın almasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

     Ülker'in, organize perakende sektörünün en büyük aktörü olan TPF'ye bağlı üyelerin raflarında ürünlerini sattığı ve ürünler arasında yüzde 10 gibi önemli bir paya sahip tedarikçileri olduğunu ifade eden Aygün, şunları kaydetti: 

     ''Büyük tedarikçilerimizden biri olan Ülker, Şok market zincirini satın alan Gözde Finansal Hizmetler'in ana hissedarıdır. Bu satın almayla birlikte Ülker'in hem tedarikçimiz hem de rakibimiz haline gelmesi, federasyon üyeleri başta olmak üzere tüm sektörü tedirgin etmiştir. Bu yeni durum 'Perakendenin önemli tedarikçisi aynı zamanda rakibimiz mi olacak?' sorusunu gündeme getirmiştir.'' 

     Ulusal bir perakende zincirinin güçlü bir yerli üretici tarafından satın alınmasının yerli yatırımcıların da küresel şirketler kadar ölçek ekonomisi yaratabilecek boyutlara ulaştığını gösterdiğini belirten Aygün, şu görüşleri savundu: 

     ''Ulusal bir perakende devinin güçlü bir yerel firma tarafından satın alınması başka bir açıdan da memnuniyet verici olup, 'ulusallar Türkiye'den çekiliyor mu?' sorusunu düşündürmektedir. Ülker'in hem tedarikçi hem rakip olmasından kaynaklanan yeni durum ne olursa olsun, grubun iyi bilinen profesyonel yaklaşımı sayesinde sektörümüzde haksız rekabet ortamı oluşturmayacağına inanıyoruz.'' 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde