Ukrayna'nın davet ettiği Türk iş adamı

Ukrayna'nın davet ettiği Türk iş adamı

Ukrayna Devleti tarafından Türkiye-Ukrayna ticaretini geliştirecek projeler hakkında görüşleri alınmak üzere davet edilen Ali Serim, Ukrayna’nın Türk iş dünyasına önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Ukrayna'nın davet ettiği Türk iş adamı
16px
24px
27.08.2014 13:43
ABONE OLgoogle
Ukrayna Devleti tarafından Türkiye-Ukrayna ticaretini geliştirecek projeler hakkında görüşleri alınmak üzere davet edilen işadamı Ali Serim, yaşanan krizlere rağmen Ukrayna’nın Türk iş dünyasına önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Arma Mühendislik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Ali Serim, şirketin Kanyon Ofis Binasındaki merkezinde yaptığı açıklamada Ukrayna’nın yaşanan krizden güçlenerek çıkacağını ve kısa zamanda Türkiye’nin başlıca ticari partnerlerinden biri haline geleceğini vurguladı.

Yeni Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko’nun dünyadan takdir gören yetenekli ve başarılı bir işadamı olduğunu belirten Serim, "Bundan dolayı ticaretin kolaylaştırılması, geliştirilmesi ve ülkeye yatırım çekmek için hukuki altyapının güçlendirilmesine öncelik verileceğini bekliyoruz. Gelecek 5 yıl içinde milyarlarca dolarlık yatırıma aracılık etmek, ortaklıklar tesis etmek ve ayrıca halihazırda Ukrayna’da faaliyet gösteren Türk şirketlerinin desteklenmesi konularında firma olarak çalışmalar yürütme kararı aldık" dedi.

UKRAYNA'NIN AVANTAJLARI

'45 milyon nüfusuyla önemli bir tüketici kitlesine sahip olan Ukrayna, zengin hammadde kaynakları ve birçok sektördeki yeni yatırım ve modernizasyon ihtiyacıyla önemli fırsatlar sunan bir ülke.

Ayrılıkçıların yarattığı terör havasının kalıcı olmayacağı, sorunun AB’nin desteğiyle sonlandırılacağı dün Belarus’da gerçekleşen temaslarda belirmeye başladı. Özellikle altyapı konusunda yapılacak çok iş var. Ukrayna’dan alınacak hammadde, maden ve teknoloji konusunda önemli potansiyel know-how transferleri var. Tarihi olarak yakın bağlarımız var. Türkiye ile Ukrayna arasında 1992'de “Diplomatik İlişkilerin Tesisi Hakkında Protokol” imzalanmıştır. İki ülke arasında ilişkileri ve işbirliğini düzenleyen hukuki çerçeve: siyasi, askeri, ekonomik, kültürel, konsolosluk, eğitim, istihbarat alanlarını kapsayan çeşitli anlaşma ve protokollerin imzalanmasıyla tamamlanmıştır. Ukrayna bölge istikrarı açısından Türkiye’nin önem verdiği ve ikili ilişkileri her alanda ilerletmeye gayret ettiği bir ülkedir. Stratejik konumu, ülkesel değerlerinin boyutları ve mevcut ekonomik-ticari imkanları ve Ukrayna’yı Doğu Avrupa’nın önemli ülkelerinden biri konumuna getirmiştir. Ülkenin uluslararası yatırımcıların şu sıralar radarında olmaması Türk işadamları için büyük bir fırsattır. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde