Ukra City mağdurlarına iyi haber

Ukra City mağdurlarına iyi haber

Ukra City mağdurlarını bilirsiniz. 2010 yılında görkemli televizyon ve gazete reklamlarıyla maketten daire satışları yapılan Ukra City, 2 bin 600 daireden oluşan dev bir projeydi.

Ukra City mağdurlarına iyi haber
16px
24px
22.05.2015 12:26
ABONE OLgoogle
daire satışları yapılan Ukra City, 2 bin 600 daireden oluşan dev bir projeydi. Ancak 2012 yılının ilk aylarında patlak veren ve Esenyurt genelindeki hemen tüm projeleri etkileyen emsal sorunundan Ukra Ctiy de etkilendi.


Esenyurt’ta yükselmesi beklenen yüzlerce konutun Esenyurt Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan imar sorunları nedeniyle inşaatı durdu. Bu anlaşmazlık yüzünden binlerce insan peşinatını ödedikleri evlerinin ne zaman teslim edileceği konusunda belirsizlik yaşamaya başladı.

Bu süreçte ise Ukra City iflas erteleme kararı almış, ama mağdur olan binlerce vatandaşa her şeye rağmen inşaatı tamamlama sözü vermişti. Mağdurların kimisi mahkemeye başvurarak ödemeyi durdurma karar almış, kimisi ise projeden tamamen çekilerek Ukra City sahipleriyle davalık olmuştu.

Arkadaşımız Ezgi Güler’in edindiği bilgiye göre, Özyurtlar İnşaat, inşaatı yarım kalan Ukra City’nin devri için anlaşmış. Bu geçmişte Ukra İnşaat ile anlaşma imzalayıp mağdur olanlar için iyi bir haber. Anlaşma şartlarında inşaatı tamamlayacak olan Özyurtlar İnşaat’ın konutları 2016 yılında sahiplerine teslim etmesi planlanıyormuş. 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde