Uber uçan otomobil için NASA’dan mühendis kaptı

Uber uçan otomobil için NASA’dan mühendis kaptı

Mark Moore adlı bir uçak mühendisi, elektrikli uçakların helikopter gibi kalkıp inebileceği üzerine bir fizibilite çalışması yayımladı.

Uber uçan otomobil için NASA’dan mühendis kaptı
16px
24px
08.02.2017 05:06
ABONE OLgoogle

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi'nin (NASA) Langley Araştırma Merkezi'nde Mark Moore adlı bir uçak mühendisi, elektrikli uçakların helikopter gibi kalkıp inebileceği üzerine bir fizibilite çalışması yayımladı.

Uçak aynı zamanda küçük ve sessiz bir şekilde çalışma özelliğine sahip. Bu çalışmayı yapan mühendis Mark Moore artık bir Uber çalışanı. Uber'in NASA'dan bu transferinin ardında ise uçan otomobil projesi var.

ÜÇ YILA İLK MODELLER GELİYOR

Google'ın kurucu ortağı Larry Page, teknolojiyi geliştirmek için iki Silikon Vadisi şirketi Zee Aero ve Kitty Hawk'ı gizlice açtı ve finanse etti.

Son olarak 30 yılını NASA'da geçiren Moore'u bünyesine katarak çalışmalara hız verdi.

Uber'in gelişmiş programlar başkanı Nikhil Goel, şirketin uçan otomobillerin geliştirilmesine yardımcı olmak için endüstriyi organize etmek istediğini söyledi.

Polisten Uber kullanan yolcuya 281 TL para cezası

Hava taksi hizmeti vermeyi planlayan firmanın şu anda üzerinde durduğu menzil 80-160 kilometre arasında.

Moore'a göre önümüzdeki üç yıl içinde birkaç adet iyi dizayn edilmiş uçan otomobiller göreceğiz. İnsan pilotu olacak bu araçlar daha sonra yerden kontrol edilecek.  Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde