Tutuklanan Halkbank yöneticisi bile bile lades mi dedi

Tutuklanan Halkbank yöneticisi bile bile lades mi dedi

Geçen gün ABD’de, Halkbank Genel Md. Yd. Mehmet Hakan Atilla’nın tutuklanması sıradan bir olay değil, bir satranç hamlesiydi. Bu hamleyi, Reza Zarrab ile düşünün.

Tutuklanan Halkbank yöneticisi bile bile lades mi dedi
16px
24px
05.04.2017 05:54
ABONE OLgoogle

Ülkelerin çıkarlarını ve güvenliklerini en üst düzeyde arttırmak için yürüttükleri dış politika, adeta bir satranç oyunu gibidir. Hatta, bildiğimiz satranç oyunundan çok daha zordur. Çünkü bu satranç oyunu; üç boyutludur, çok uzun solukludur ve içinde çok sayıda başlayan ve biten küçük oyunları barındırır.

Uluslararası ortamda oynanan bu satranç oyunu; akılla, bilgiyle ve güçle oynanır. Burada güç, bir ülkenin sahip olduğu maddi ve manevi güçlerin toplamına denir. Bunları; ekonomik, askeri, siyasi ve sosyokültürel güçler olarak sınıflandırabiliriz.

Halkbank soruşturması genişletilecek mi?

BAŞARISIZLIK VE HÜSRAN KAÇINILMAZ

Bu satranç oyununda çok sayıda oyuncu olup, oyuncular arasında güçleri nedeniyle eşitlik yoktur. Ayrıca, herkes sırayla hamle de yapmaz. Kimisi birbiri peşi sıra 10 hamle yaparken, rakibi ancak bir hamle yapabilme fırsatını bulabilir. Eğer ülkeniz adına bu satranç oyununu oynayanlar yeterli değilse, devletin devamlılığını, ortak aklını, hafızasını ve derinliğini temsil eden kurumları yok sayıyorlarsa, başarısızlık ve hüsran kaçınılmazdır.

Bu oyun; hamaset yaparak, ona buna bağırarak ve fırça atarak, diplomatik terbiyeyi elden bırakarak, ideolojik, dinsel ve mezhepsel yaklaşımlar içinde bulunarak ve hayal dünyası içinde yaşayarak oynanmaz, oynanamaz!

Gizli muhbir-2 Süleyman Aslan mı?

EN BÜYÜK ZARARI İSLAM’A VE MÜSLÜMANLARA

Bugün, ülkemizin dış politikasında tam bir iflas yaşanmaktadır. Türkiye; hem bölgesinde hem de dünyada yalnızlaşmış, ötekileşmiş ve çıkarlarını koruyamaz duruma gelmiştir. Bunun esas nedeni; halen ülkemizi yöneten iktidar iradesidir. Bu iradenin sağlıklı ve rasyonel düşünme yetisi yoktur. Çünkü bu irade; Siyasal İslamcı ideolojiye, “Yeni Osmanlıcı” hayale ve mezhepçi bakış açısına sahiptir. Bu çağdışı dünya görüşünün en büyük zararının İslam’a ve Müslümanlara olduğu, gelişmelerle sabittir.

Birinci Körfez Savaşı (1991), Çekiç Güç, İkinci Körfez Savaşı (2003), Arap Baharı, Libya Müdahalesi (2011) ve Mart 2011’de Suriye’de başlatılan vekalet savaşı; ABD’nin Türkiye’nin de bulunduğu Büyük Ortadoğu veya Genişletilmiş Ortadoğu Projesinin gerçekleştirilmesine yönelik hamlelerinden bazılarıdır. Bu bölgede, Türkiye de dahil olmak üzere, yeni bir siyasi harita çizilmeye çalışılmaktadır. Irak’tan, Suriye’den, Türkiye’den ve İran’dan parça koparılarak bir Kürt Devleti kurulması, bu projenin en önemli ayağıdır.

Tutuklanan Halkbank müdürüne cezaevi sürprizi: Eşime söyleyin...

SURİYE’DE YANLIŞ HAMLE YAPILDI

Eğer siz; “BOP’un Eşbaşkanıyım” dediyseniz, Kuzey Irak’ı Bağdat’tan koparacak davranışların içine girdiyseniz, Libya’ya yapılan müdahaleye dahil olduysanız, Suriye’deki emperyalizmin vekalet savaşına ülkemizin çıkarlarına olmadığı halde çağdışı dünya görüşünüz nedeniyle destek olduysanız, siz ülkemiz lehine değil, başkasının çıkarlarına hizmet edecek şekilde satranç oyununda varsınız demektir.

Suriye’de yapılan bu yanlış hamle nedeniyle; ülkemize yaklaşık 4 milyon sığınmacı doldu, IŞİD terörü geldi, güney sınırlarımız kevgir oldu ve 911 km’lik Suriye sınırımızın 800 km’sine PKK’nın uzantısı PYD hakim oldu. Yani; vekalet savaşı ile Kürt Devleti’nin Suriye parçasını inşa ediyorlar. Ülkemizdeki İktidar, Suriye’deki vekalet savaşına destek vererek ve Şam merkezi hükümetinin zayıflamasına katkı sağlayarak bu amaca hizmet etti!

İşte Halkbank'ın tutuklanan ikinci adamı hakkındaki FBI raporu..

FIRAT KALKANI BAŞARISIZ

Yaklaşık 7 ay önce (24 Ağustos 2016) İktidar, Fırat Kalkanı Harekatı’nı başlattı. Amacı; güneyimizden PKK’nın uzantısı PYD tarafından kuşatılmayı engellemekti! Başladığı gün yazdık ve ekranlarda anlattık; “Yanlış yanlışla düzeltilemez” Çünkü, yanlış ittifaklarla ve yanlış siyasi hedeflerle başarılı olunamazdı. İttifak yapmamız gereken Şam’dı; ÖSO denen çapulcular değil! Türkmenleri korumak istiyorsanız, bunun yolu bile Şam’la işbirliğinden geçiyordu!

Geçen gün, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Türkiye’ye gelişiyle, Fırat Kalkanı Harekatı’nın başarı ile bitirildiği açıklandı. Tabii ki başarılı olduğumuz doğru değil! Gerçekte açıklanan askeri hedeflere bile ulaşılamadan, doğuda Rusya, güneyde Suriye güçleri, batıda ABD ve PYD güçleri arasına sıkışıldığından “Şah Mat” olundu ve harekat bitirilmek zorunda kalındı!

DÜŞMANLARI BİLE KENDİMİZE KARŞI BİRLEŞTİRDİK

Hatta o kadar yanlış işler yapıldı ki, ABD ve Rusya’yı araları iyi olmamasına rağmen; Suriye, geleceği ve bize karşıtlık konusunda birleştirdik. Her ikisi de PYD’yi vazgeçilmez görüyor, birinci önceliği IŞİD gibi radikal İslami örgütlerle mücadeleye veriyorlar, Beşar Esad’la devam etmekte mahzur görmüyorlar ve Suriye’de federal bir çözümde anlaştılar.

Tillerson, Türkiye’ye hem balans ayarı vermeye hem de Kuzey Irak’ta bağımsızlık konusunda ağız aramaya geldi. 16 Nisan sonrası “Evet” çıkarsa, Türkiye’nin de desteği ile bağımsızlık gelecek, bu kesin! 

Geçen gün ABD’de, Halkbank Genel Md. Yd. Mehmet Hakan Atilla’nın tutuklanması sıradan bir olay değil, bir satranç hamlesiydi. Bu hamleyi, Reza Zarrab ile düşünün. BM Güvenlik Konseyi’nin İran’a yönelik ambargosunun, bu unsurlar ve siyasi iktidarın desteği ile delindiğini yan yana getirin. Üstüne, BM Güvenlik Konseyine Rusya tarafından sunulan, Türkiye’deki iktidarın IŞİD’le petrol ticaretine, Suriye’den tarihi eser kaçakçılığına ve teröre bulaştığı iddialarını içeren klasörleri de koyun, varın gerisini siz tahmin edin.

Hatta Hollanda üzerinden bize ulaşan bilgilere göre; Mehmet Hakan Atilla Fethullah Gülen’in tedrisatından geçmiş birisi. Kasti olarak gitmiş ve kendini yakalatmış olabilir.

Türker Ertürk/Odatv.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde