Türkiye'yi uçuracak projeye dev talip!

Türkiye'yi uçuracak projeye dev talip!

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, Türk-Rus boru hattına talip oldu.

Türkiye'yi uçuracak projeye dev talip!
16px
24px
23.01.2015 16:33
ABONE OLgoogle
Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Türkiye'den geçmesi planlanan yeni doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili, "Daha fazlası için hazırız. Bu proje aralık ayında başladı. İlk yıl bu proje üzerinde çalışılacaktır" dedi.
 
Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda (WEF) soruları yanıtlayan Gorkov, Türkiye'de 3. havalimanı, Akkuyu nükleer santrali başta olmak üzere çok sayıda dev projeyi finanse ettiklerini vurguladı.
 
"DAHA FAZLASI İÇİN HAZIRIZ"
 
Türkiye'deki iştirakleri Denizbank'ın halka arzını düşünmediklerini belirten Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Türkiye'den geçmesi planlanan doğalgaz boru hattının finansmanıyla ilgilendiklerini açıkladı.
 
Gorkov, kasım ayında Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyaretinde gündeme gelen ve Türkiye üzerinden geçmesi planlanan 63 milyar metreküp kapasitede yeni bir boru hattı inşasının finansmanına ilişkin soruya, "Daha fazlası için hazırız. Bu proje aralık ayında başladı. İlk yıl bu proje üzerinde çalışılacaktır. Bunu (projenin finansmanını) taraflarla görüşeceğiz. Henüz kesin bir karar vermedik. Gazprom bizim müşterilerimizden biri. Bunu görüşmeye hazırız" yanıtını verdi.
 
Çok sayıda Türk şirketinin Rusya'daki projelerini finanse ettiklerinin altını çizen Gorkov, Türk şirketleri için Rusya'da büyük çaplı büyüme fırsatı olduğunu belirterek, "Şu anda Rusya'da varlıkların fiyatları oldukça düşük. Birçok Türk şirketi Rusya pazarını iyi biliyor ve bizim gibi bir ortakları var. Davos'ta çok sayıda ciddi düşünceleri olan Türk işadamıyla görüştüm" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde