Türkiye'ye büyük müjde!

Türkiye'ye büyük müjde!

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, 1 Aralık'ta 100 milyar dolarlık ticaret için Türkiye'ye geliyor.

Türkiye'ye büyük müjde!
16px
24px
20.11.2014 06:53
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) 5'inci toplantısına başkanlık edecek olan Putin'e, yaklaşık 10 Rus Bakan da eşlik edecek.
 
Görüşmelerde, iki ülke arasındaki 35 milyar dolarlık ticaret hacminin, engeller kaldırılarak, 2020'de 100 milyar dolara çıkarılmasının yolu açılmaya çalışılacak. 
 
Edinilen bilgilere göre, ÜDİK toplantısında, ekonomi ve enerji alanlarındaki işbirliği öne çıkarılacak. Ayrıca, Türkiye'den yaş sebze meyve ihracatıyla ilgili Rusya'da yaşanan soruna çözüm aranacak. 
 
AKKUYU DA KONUŞULACAK
 
Enerji alanında ise Akkuyu nükleer santrali ile ilgili çalışmaların hızlandırılması üzerinde durulacak. Özellikle inşaat lisansının başvuruları, bununla ilgili saha datalarının verilmesi, ÇET sürecinin tamamlanabiliyor olması, eleman inşaatları gibi konularda uygulamaya geçilmesi için düğmeye basılacak.
 
Toplantı öncesinde, gerek Ankara, gerekse Moskova'dan gelen mesajlar, 30 milyar doları aşan ticaret hacmini, 2020 yılına kadar 100 milyar dolara çıkarmak yönünde. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde