Türkiye'ye 526 milyon dolarlık yatırım

Türkiye'ye 526 milyon dolarlık yatırım

Abraaj, Türkiye’de artan yurtiçi tüketime dayalı fırsatları yakalamayı hedefliyor.

Türkiye'ye 526 milyon dolarlık yatırım
16px
24px
26.07.2016 11:51
ABONE OLgoogle
Büyüyen pazarlarda faaliyet gösteren The Abraaj Group 486 milyon dolarlık ilk Türkiye’ye özel fonuna, ortak yatırım için toplanan 40 milyon doların da eklenmesiyle 500 milyon dolarlık hedefini geçerek Abraaj Türkiye Fonu’nun kapanışını duyurdu. 

On yılı aşkın süredir Türkiye’de yatırımlara imza atan Abraaj, Türkiye’de artan yurtiçi tüketime dayalı fırsatları yakalamayı hedefliyor.

Abraaj Türkiye Fonu I (ATF I), geniş bir yelpazede çeşitli yatırımcılardan destek gördü. Fon için taahhüt edilen sermayenin %70'i Avrupalı ve Amerikalı yatırımcılardan gelirken, kurumsal yatırımcılar ve ulusal varlık fonları ise taahhüt edilen sermayenin %78'ini oluşturdu. 

ATF I, güçlü büyümenin sunduğu fırsatları yakalamak üzere Grubun Türkiye'deki yatırım deneyimlerinden fayda sağlayacak. Fon, özellikle tüketici ürünleri ve hizmetleri, sağlık hizmetleri, finansal hizmetler, lojistik ve perakende gibi büyüyen yurtiçi tüketimden faydalanan sektörlerde faaliyet gösteren ve de iyi yönetilen orta ve büyük ölçekli işletmeler ile ortak olmayı hedefliyor. 

ATF I hali hazırda Türkiye e-ticaret sektöründe pazar lideri olan ve bu yıl itibari ile beş milyon aktif müşteri ve 1.8 milyon stok kaleminden oluşan bir ürün yelpazesine sahip olan Hepsiburada ve ticari, kurumsal ve KOBİ müşteri segmentlerine odaklanan ve hızlı büyümesi ile Türkiye'nin en çok dikkat çeken bankalarından biri olan Fibabanka A.Ş.’ye yatırım yapmıştı.

Abraaj Türkiye Fonu I ile ilgili yorumda bulunan The Abraaj Group Kurucusu ve Grup İcra Başkanı Arif Naqvi, "İlk özel Türkiye Fonumuzun başarılı bir şekilde kapatılması, Türk ekonomisine olan güçlü inancımızı ve mevcut cazip yatırım fırsatlarını yansıtmaktadır. Türkiye, genç nüfusu, büyüyen ekonomisi ve artan girişimcilik kültürü ile 2030 yılı itibariyle dünyadaki en büyük 15 ekonomiden biri olma yolunda ilerliyor. Bugüne kadar 800 milyon doların üzerinde çıkış geliri oluşturduğumuz Türkiye’de, büyüyen ekonomiyi güvenilir bir yatırım getirisi kaynağı olarak görüyoruz. Yatırımcılarımıza Türkiye’ye ve Abraaj'a göstermiş oldukları güvenden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi. 

The Abraaj Group Ortağı ve Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu, "Türkiye pazarı, lider olma kapasitesine sahip iyi yönetilen şirketlerin sayısını gün geçtikçe arttırmakta ve de başarılıyatırım fırsatları sunmaya devam etmektedir. Fonun yatırım stratejisi, hem sektör hem de yatırım tipi olarak çeşitlendirilmiş bir portföy sunmak üzere hem uluslararası deneyimimizi, hem de Türkiye’de on yılı aşan piyasa tecrübelerimizi kullanacaktır. Başarılı Hepsiburada ve Fibabanka yatırımlarımızı takiben, hem bölgesel hem de ulusal liderler haline getirebileceğimiz, yüksek büyüme oranına sahip işletmeleri tespit ederek ortaklık kurmayı hedefliyoruz." dedi. 

Abraaj, 900 milyon doların üzerinde yatırım yaptığı 11 portföy şirketi ile Türkiye'de özel sermaye sektöründe önde gelen yatırımcılardan biri. Grubun Türkiye’deki başarılı işlemleri arasında Acıbadem Sağlık Grubu bulunuyor. Grup, 2 milyar dolar tutarında 2012 yılındaki dünyada 5. büyük halka arzı gerçekleştirerek Acıbadem Sağlık Grubu’ndaki hissedarlığından çıkış yapmıştı. 

Latin Amerika'dan Güneydoğu Asya'ya kadar uzanan büyüyen pazarlarda ofisleri bulunan Abraaj’ın Türkiye ve Orta Asya yatırımlarını da yönettiği İstanbul ofisi, beş ana merkezinden biri olarak faaliyet gösteriyor. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde