Türkiye’nin önünü açacak hafta başlıyor

Türkiye’nin önünü açacak hafta başlıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği Türkiye Tasarım Haftası, 8 Kasım Çarşamba başlıyor.

Türkiye’nin önünü açacak hafta başlıyor
16px
24px
06.11.2017 11:08
ABONE OLgoogle

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndan gerçekleşecek etkinlikler 12 Kasım Pazar günü sona erecek. ‘Tasarımın Potansiyeli’ temasıyla gerçekleşecek etkinliklerde yerli ve yabancı 103 konuşmacı, 32 konferans ve panel 17 sergi, 52 tasarım ofisi ve bireysel tasarımcı ve 14 atölye bulunuyor. 

Artık daha fazlasına ihtiyaç duyuyoruz

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, tasarımın ihracat için giderek artan önemi için şu değerlendirmede bulundu: “Biz bugüne kadar “Made in Turkey” (Türkiye’de Üretilmiştir) yazan ürünlerimiz ile gurur duyduk, dünyaca ünlü markaların etiketinde bu ifadeyi görmekten istisnasız her zaman etkilendik. Ancak küresel ekonominin ve ticaretin geldiği günümüz koşullarında artık daha fazlasına ihtiyaç duyuyoruz. Artık dünyaca ünlü markalara üretim yapan fason bir ülke olmaktan çıkıp, dünyaca ünlü markalar üreten bir ülke olmayı hedefliyoruz. İşte bu noktada “Designed in Turkey” (Türkiye’de Tasarlanmıştır) ile var olmak ve hakimiyet kurmak istiyoruz. Bu kapsamda TİM olarak Ar-Ge ve Tasarım Merkezi açmak isteyen firmalarımıza sunduğumuz ücretsiz danışmanlık hizmetimiz devam ediyor. 

İç mekanda 2018 – 2019 trendleri Trend Alanı’nda olacak 

Türkiye Tasarım Haftası’nda Lady Gaga, Michael Jackson gibi dünyaca ünlü şarkıcıların kostümlerini tasarlayan Zaldy Goco, ambalaj tasarımlarıyla dünya çapında üne kavuşan Orhan Irmak gibi konuşmacıların yanı sıra; Türk gelenek ve zanaatlarının çağdaş tasarımla buluştuğu Türk Tasarımının Genetik Kodları, Faruk Malhan’dan “Zamanın An’ları” gibi sergiler yer alacak. 2018 -2019 sezonunda iç mekan tasarımlarında öne çıkan trendler, Trend Alanı’nda olacak. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde