Türkiye'nin konuştuğu rüşvetçi hakimi tutuklayan hakim FETÖ’den tutuklandı

Türkiye'nin konuştuğu rüşvetçi hakimi tutuklayan hakim FETÖ’den tutuklandı

Gözaltına alınan 23 hakim- savcı arasında rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A.’yı tutuklayan Sulh Ceza hakimi Mehmet Özakar’ın da bulunduğu ortaya çıktı.

Türkiye'nin konuştuğu rüşvetçi hakimi tutuklayan hakim FETÖ’den tutuklandı
16px
24px
08.05.2017 11:49
ABONE OLgoogle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakim ve savcılara yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 hakim- savcı arasında rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A.’yı tutuklayan Sulh Ceza hakimi Mehmet Özakar’ın da bulunduğu ortaya çıktı. Mahkemede sorgu yaptığı sırada gözaltına alınan Özakar “terör örgüt üyeliği” suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ soruşturması kapsamında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararlarıyla meslekten ihraç edilen 23 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı vermişti.

FETÖ hakimiydi FETÖ'den tutuklandı....

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, Bursa, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Bilecik ve Sakarya’da bulunan 23 hakim ve savcı gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi. 

5 KİŞİ TUTUKLANDI 

Savcılık ifadelerinin ardından 23 hakim savcıdan 5’i “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanırken 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 7 kişinin ise adliyedeki işlemleri devam ediyor. 

HSYK 107 hakim ve savcıyı daha FETÖ'den ihraç etti..

SORGU YAPARKEN GÖZALTINA ALINDILAR 

Tutuklananlar arasında yer alan bir isim ise dikkat çekti. Rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A. ile avukat S.B.’i tutuklayan Sulh Ceza Hakimi Mehmet Özakar da gözaltına alındı. Özakar “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan tutuklandı.

Öte yandan hem Hakim Özakar'ın hem de Bilecik Sulh Ceza Hakimi Kamil Boyraz’ın mahkemede sorgu yaptıkları sırada gözaltına alındıkları öğrenildi. 

Türkiye'nin konuştuğu ismin rüşvet alma görüntüleri ortaya çıktı

İTİRAFÇI OLDU 

Rüşvet alan hakimi tutuklayan Sulh Ceza Hakimi Mehmet Özakar’ın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığı ortaya çıktı.

Bilecik hakimi Kamil Boyraz da ise örgütün gizli haberleşme programı Bylock tespit edildi. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli 1 savcı ve 2 hakimin de soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.  (Milliyet)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde