Türkiye'nin ilk özel kağıt fabrikası kapanıyor

Türkiye'nin ilk özel kağıt fabrikası kapanıyor

Oluklu mukavva ambalaj üreticisi Olmuksan, Edirne fabrikasını kapatma kararı aldı. Fabrikada toplu işçi çıkarmaya gidilmesi de bekleniyor.

Türkiye'nin ilk özel kağıt fabrikası kapanıyor
16px
24px
20.01.2017 04:41
ABONE OLgoogle

1977 yılında kurulan kağıt tesisleri, Türkiye'nin büyük kapasiteli ilk özel kağıt fabrikası olma özelliğini taşıyordu.

Olmuksan International Paper, bugün itibariyle şirketin Edirne fabrikasını kapatacağını ve 19 Şubat 2017 itibariyle tesisteki tüm üretim faaliyetlerini kalıcı olarak sonlandıracağını duyurdu.

Olmuksan International Paper, bu yılın ilk günlerinde tesisteki üretim faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı.

Olmuksan International Paper Genel Müdürü Ergun Hepvar, kapatma kararına ilişkin şu açıklamada bulundu: “Edirne fabrikamızla ilgili birçok stratejik seçeneği etraflıca değerlendirdik. Ne yazık ki, yeniden faaliyete açabilmek için ekonomik olarak makul bir çözüm alternatifi olmadığını gördük ve tesisi tamamen kapatmaya karar verdik. Bu zor kararın çalışanlarımız üzerindeki sosyal etkisini en aza indirmekte kararlıyız. Çalışanlarımıza en uygun desteği vermemizi sağlayacak tüm seçeneklerin üzerinde çalışıyoruz. Olmuksan IP olarak Türkiye’deki ambalaj sektörüne bağlılığımızı sürdürüyoruz. Oluklu Mukavva Ambalaj üretim faaliyetlerimiz normal seyrinde devam edecektir. Müşterilerimize tedarik konusunda, Edirne tesisimizin kapatılmasından kaynaklanabilecek herhangi bir sıkıntı yaşanmasını beklemiyoruz.”

İŞÇİLER NE OLACAK?

Ocak başında üretimin durdurulması üzerine işçiler zorunlu izne çıkartılmıştı. Şirketten daha önce yapılan açıklamada, toplu işçi çıkartılması kararı da dile getirilmişti. Genel Müdürü Ergun Hepvar’ın yazılı açıklamasının sonuna, “Bu basın bülteninde yer alan bir kısım ifadeler ileriye dönük beyanat olarak değerlendirilebilir. Bu ifadeler Olmuksan International Paper ve International Paper yönetiminin bugünkü görüşlerini yansıtmaktadır ve bu beyanlarda ima ya da ifade edilenden bariz şekilde farklı sonuçlara sebep olabilecek risklere ve belirsizliklere açıktır” ibaresinin eklenmesi de dikkat çekti.

Şirketin Edirne dışında Adana, Bursa, Çorlu, Çorum, İzmir ve Gebze’de fabrikaları bulunuyor. Edirne fabrikası, şirket üretiminin yüzde 28’ini karşılıyordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde