Türkiye’nin en büyük arsası 80 milyon dolara satıldı

Türkiye’nin en büyük arsası 80 milyon dolara satıldı

İş dünyasının tanınmış isimleri Vahap Küçük ve Mehmet Ziylan 5 kişilik konsorsiyumla Nurova Çiftliği’nin bir bölümünü 80 milyon dolara satın aldı.

Türkiye’nin en büyük arsası 80 milyon dolara satıldı
16px
24px
27.06.2015 19:43
ABONE OLgoogle
Yalova’da inşaatı süren Körfez Geçiş Köprüsü gişeleri yakınında Aydın Group’a ait Nurova Çiftliği’nin bir bölümünü oluşturan 3 bin 200 dönümlük arazi Tema Holding - LC Waikiki ve Küçükler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ile Ziylan Grup’un patronu Mehmet Ziylan’ın da bulunduğu 5 kişilik bir konsorsiyum tarafından satın alındı.

Geçen mayıs ayı içerisinde gerçekleşen satışta 5’li konsorsiyumun araziye 80 milyon dolar ödediği belirtiliyor. Arsanın sahibi Aydın Group’un yöneticilerinin “İstediğimiz paradan biraz az oldu ama sattık” dedikleri iddia ediliyor. Satış ile ilgili aradığımız Aydın Group yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçındı 

Egemen Bağış iddiası

Uzun süredir satışta olan 3 bin 200 dönümlük arsanın Türkiye’nin imarlı en büyük arsası olduğunu ve sanayi imarında kaldığı bilgileri var. 3 bin 200 dönümlük arsanın alıcıları arasında AKP’li eski Bakan Egemen Bağış’ın da olduğu iddiaları var. Ancak bu iddiaları Vahap Küçük kesin bir dille yalanladı.

Küçük, “Bizim onlarla işimiz yok. Diğer üç ortağımızın bilgisi olmadığı için açıklamam doğru olmaz. Ama burayı şirketlerimizden ve markalarımızdan bağımsız olarak aldık. Türkiye’nin içinde bulunduğu belirsizlikler bittikten sonra burayı nasıl kullanacağımıza karar vereceğiz. Araziyi satabiliriz de” dedi.

Ziylan Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan da araziyi uzun vadeli yatırım için aldıklarını diğer üç ortaklarının da gayrimenkul geliştirme işinde faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Yalovalı emlakcılar, Yalova’ya 7 km, inşaatı süren İstanbul-İzmir Otobanı gişeleri yakınında ve Körfez Geçiş köprüsü’ne 15 km uzaktaki Nurova Çiftliği’nin bir bölümünü oluşturan 3 bin 200 dönümlük arsanın değerinin bu projeler değerinin de katlanacağını ifade ettiler.
Şehriban Kıraç/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde