Türkiye iş yapma kolaylığında 14 basamak düştü

Türkiye iş yapma kolaylığında 14 basamak düştü

Dünya Bankası'nın "İş Yapma Kolaylığı 2017" sıralamasında Türkiye, 190 ülke arasında 69'ncu oldu

Türkiye iş yapma kolaylığında 14 basamak düştü
16px
24px
26.10.2016 14:42
ABONE OLgoogle

Dünya Bankası, 190 ülkeyi kapsayan “İş Yapma Kolaylığı” raporunun 2017 sayısını yayınladı.

Her yılın ekim ayında güncellenen rapordaki genel sıralamaya göre, geçen yıl ikincisi Yeni Zelanda, birinciliği Singapur'un elinden alarak dünyanın en kolay iş yapılan ülkesi oldu.

Yeni Zelanda'yı Singapur, Danimarka, Hong Kong ve Güney Kore'nin izlediği listede ilk 10'a giren diğer ülkeleri sırasıyla Norveç, İngiltere, ABD, İsveç ve Makedonya oluşturdu.

Türkiye'yse kendine ancak 69'uncu sırada yer bulabildi. Sırasıyla Azerbaycan, Umman, Jamaika ve Fas, Türkiye’nin hemen üzerinde yer aldı. Türkiye'nin geçen yılki sıralaması da  metodoloji değişikliği nedeniyle 55'ten 63'e revize edildi.

Türkiye, iş kurma kolaylığı bakımındansa 90’ncı sıradan 79’ncu sıraya yükseldi.

Listenin son sıralarında önceki yıllarda olduğu gibi Afrika ülkeleri yer alırken, son üç ülke yine Somali, Eritre ve Libya oldu.

Sıralamada en fazla yükselen 10 ülkeyi ise Brunei, Kazakistan, Kenya, Belarus, Endonezya, Sırbistan, Gürcistan, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn oluşturdu.

Ülke sıralamasının gerilemesinde, iş yerlerinin elektriğe erişiminde puan kaybedilmesi ve şirketlerin krediye ulaşımı noktasında rakip ülkelerdeki yükselişin yakalanamaması etkili oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde