Türkiye'de ilk kez bir Alman şirketine kayyum atandı

Türkiye'de ilk kez bir Alman şirketine kayyum atandı

Alışveriş sektörünün önemli holdinglerinden Alman Otto Group'un sahibi olduğu ECE Türkiye'nin yönettiği bir AVM'ye kayyum atandı

Türkiye'de ilk kez bir Alman şirketine kayyum atandı
16px
24px
29.11.2016 23:49
ABONE OLgoogle

Almanya'nın perakende devi Otto Group, sahibi olduğu şirket ECE tarafından yönetilen Ümraniye'deki alışveriş merkezi Modern East'le kontratını iptal ettiğini duyurdu.

Alman medya grubu dfv Mediengruppe'nin haberine göre ECE Türkiye'nin sahiplerinin FETÖ ile ilişkili oldukları gerekçesiyle şirkete bir süre önce kayyum atandı.

Mahkemeden flaş karar: Dev AVM'ye kayyum atandı

Kayyum atamasını doğrulayan ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, alışveriş merkezinin satılacağını ve gelirin devlet fonuna aktarılacağını söyledi.

Hohlmann, "Her şey kurallar içinde ve çok profesyonel şekilde yönetildi. Bizim içim AVM'yi işletmeye devam etmenin bir anlamı kalmadı. Bu benzinsiz bir aracı kullanmaya benzer" dedi.

Türkiye, Almanya'dan sonra ECE'nin en büyük ikinci pazarı. Şirket, Türkiye'de 13 AVM yönetiyor ve Bursa'da yeni bir alışveriş merkezi inşa ediliyor. Otto Group, 380 kişinin çalıştığı ECE Türkiye'ye bağlı AVM'lerden Marmara Forum'un da yatırımcısı.

Mayıs ayında açılan dört katlı Modern East, 140 dükkâna ev sahipliği yapıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde