Türkiye'den taşınan ultra zenginler o ülkeye gitti

Türkiye'den taşınan ultra zenginler o ülkeye gitti

Yıllık geliri 30 milyon doların üzerinde olanların yüzde 22’sinin tercihi aynı yer...

Türkiye'den taşınan ultra zenginler o ülkeye gitti
16px
24px
11.09.2017 08:33
ABONE OLgoogle

Yıllık geliri 30 milyon doların üzerinde olanların yüzde 22’sinin Kanada’nın Vancouver şehrine göç ettiğini söyleyen Ümit Özdağ, yurtdışında ev alanların sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti

Meral Akşener'le birlikte yeni parti kurma çalışmalarını yürüten Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, İran'da Humeyni'nin iktidara gelmesinden sonraki gibi Türkiye'den dış göç yaşandığını öne sürdü.

Vatandaşların Türkiye'den kaçtığını savunan Özdağ, “Türkler dünyada en fazla başka ülkelerden ev satın alan dördüncü millet konumuna yükseldi” dedi. Sözcü'ye konuşan Özdağ insanların “oturma izni” alabilmek için yurtdışında ev satın aldığını belirterek şunları söyledi:

Altı bin milyoner Türkiye'den taşındı

– AMAÇ OTURMA İZNİ: “İnsanlar bugün gitmesek de yarın nasıl kaçarız onun endişesi içinde. 6 bin milyonerin Türkiye'yi terk ettiği açıklandı. Bunların büyük bölümü Avustralya ve Yeni Zelanda'ya gitti. İstanbul'da yıllık geliri 30 milyon doların üzerinde olan ‘ultra zenginlerin' yüzde 22'si Kanada'nın Vancouver şehrine göç etti. İnsanlar Türkiye'yi terk etmekle kalmıyorlar. Eğitimi, uzmanlığı ülkeden götürüyorlar. Yurtdışı haricinde yurtiçinde de bir göç yaşanıyor.

Sayıları 6 bini buldu! Türk milyonerler yurt dışına kaçıyor?

– EGELİ YUNANİSTAN'DAN ALIYOR: İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu'dan İzmir başta olmak üzere Ege'ye bir iç göç var. Egeli ise Yunanistan'dan mülk alıyor. İnsanların yarısı kendilerini bu ülkede ‘istenmeyen kişi' olarak algılıyor. Bunun sebebi AKP'nin kendisi gibi düşünmeyenlere davranış şekli. Diplomatlara uygulanan ‘istenmeyen kişi' gibi bir tablo yaşanıyor. Toplumun yüzde 50'si iktidarın kendilerini bu ülkede istemediğini düşünüyor.

– DIŞLANAN GÖÇ EDER: Bizim gibi muhalifleri ulusal kanallara çıkarmadıkları için internet üzerinden ‘ambargo tv' kurdum. Referandum öncesi bir canlı yayında AKP'li olduğunu belirten bir seçmen, ‘Tabii ki evet oyu vereceğim, çünkü bu ülke bizim' dedi. O arkadaşa ‘bu ülke ne senin, ne benim, ne sizin, ne bizim. Bu ülke hepimizin' dedim. Eğer biz toplumun diğer yarısını ‘bu ülke bizim, sizin değil' şeklinde dışlarsak geriye kalan yarıyı da bu ülkede başkaları oturtmaz.

– İSTENMEYEN KİŞİ: Bizim bu coğrafyada bağımsız, demokratik, refahı yüksek bir millet ve devlet olarak yaşayabilmemiz için yüzde 50 yetmez, yüzde 100 birlikte olmalıyız. Şimdi ülkeyi yöneten iktidar milletin yarısına istenmeyen kişi muamelesi yaparlarsa ülkeden böyle hem dış hem iç göç olur. Bazı insanlar da ‘imkanım olsa da ben de yurtdışına gidebilsem' arayışı içine girerler. Bu çok kötü bir gelişme.”

Kamil Elibol/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde