Türkiye’den Avusturya’ya sert yanıt

Türkiye’den Avusturya’ya sert yanıt

Avusturya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 15 Temmuz etkinliği için ülkeye girişine yasak getirirken, konuya ilişkin Türkiye'den peş peşe iki açıklama geldi.

Türkiye’den Avusturya’ya sert yanıt
16px
24px
10.07.2017 15:51
ABONE OLgoogle

Ekonomi Bakanlığı, Zeybekci ve Bakanlığın Avusturya'da etkinlik düzenleme talebi olmadığını belirtti. Dışişleri ise Avusturya'nın demokratik değerler konusunda samimi davranmadığına vurgu yaptı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızla bir araya gelmek için kimseden izin istemeyiz” ifadesi yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan da konuya ilişkin bir değerlendirme geldi. Bakanlık Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, şunları söyledi:

• Zeybekci’nin Avusturya’daki vatandaşlarımızla buluşmak için Viyana’ya gerçekleştirmeyi planladığı ziyarete yönelik Avusturya’nın sergilediği tavır ibret verici.

• Zeybekci’nin planladığı ziyaretin engellenmesi, Avusturya’nın demokratik değerlerin savunulmasına yönelik yaklaşımında samimi olmadığını ortaya koymakta.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ORF radyosuna yaptığı açıklamada, “Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un, Ekonomi Bakanı'nın ülkeye girişini yasakladığını teyit edebilirim” ifadesini kullanmıştı.

Reuters'ın haberine göre; Avusturyalı Sözcü, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yıldönümü etkinliğinin “çok büyük” olacağını ve Bakan Zeybekci'nin ziyaretinin “Avusturya'daki kamu düzeni ve güvenliği için tehlike arz ettiğini” ifade etmişti.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde