Türkiye'de milyoner sayısı 28 Bine çıktı....

Türkiye'de milyoner sayısı 28 Bine çıktı....

The Boston Consulting Group (BCG) tarafından bu yıl on yedincisi yayınlanan Küresel Varlık Raporu'na göre, 2016 yılında küresel servet yüzde 5,3 büyüyerek 166,5 trilyon dolara ulaştı.

Türkiye'de milyoner sayısı 28 Bine çıktı....
16px
24px
14.06.2017 13:13
ABONE OLgoogle

Dünyanın önde gelen yönetim danışmanlığı firmalarından The Boston Consulting Group (BCG) tarafından bu yıl on yedincisi yayınlanan 2017 Küresel Varlık Raporu'na (Global Wealth Report 2017) göre, dünyada bireylerin sahip olduğu toplam finansal varlıklar, yani "küresel servet", 2016 yılında yüzde 5,3 oranında artarak, 166,5 trilyon dolara ulaştı. Raporda 2016 yılındaki servet büyümesinin temel nedeni olarak hızlanan ekonomik büyüme ve dünyanın birçok yerinde hisse senedi piyasalarının sergilediği güçlü performans gösteriliyor.

Türkiye'de yaklaşık 28 bin milyoner hane bulunuyor

98 ülkenin verilerinin yer aldığı 2017 yılı raporuna göre dünya üzerindeki toplam varlığın yüzde 45'i, toplam hane sayısının yüzde 1'lik kesiminin elinde bulunuyor. yüzde 1'lik bu kesim bu yıl yüzde 7'lik bir artışla 17,9 milyon haneye ulaştı. Dünya zenginlerinin büyük çoğunluğu ise yine Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik ülkelerinde bulunuyor. Finansal varlığı 1 milyon doları aşan toplam hane sayısı listesinde ABD ilk sıradaki yerini koruyor. Türkiye'de ise 2016 yılında milyoner hane sayısı yüzde 0,2 artışla 28 bine yükseldi. 2021 yılında Türkiye'deki milyoner hane sayısının 61 bine ulaşması bekleniyor.

Varlık yönetiminde dijitalin rolü ve müşteri deneyimindeki dönüşüm

Her alanda olduğu gibi, varlık yönetiminde dijital önemli bir rol oynuyor. Müşterilerin beklentileri artmaya devam ettikçe, varlık yöneticilerinin dijital yetkinliklerini çok daha fazla geliştirmeye ve bu yetkinlikleri mevcut kanallarda ve iş modellerinde kullanmaya devam etmeleri bekleniyor.

Rapora göre geleceğin varlık yöneticileri rekabette öne çıkmak için "Müşteri deneyimini" baştan tasarlamalılar. Günümüzdeki varlık yöneticileri daha çok mevcut müşterilere odaklanırken, geleceğin varlık yöneticilerinin mevcut müşterilerine ek olarak stratejik müşteri kazanımına da odaklanmaları bekleniyor.

İşte rapordan öne çıkan başlıklar

*Küresel servet, 2014 yılında 151 trilyon dolar, 2015 yılında ise 158 trilyon dolar seviyesindeydi.

* Kuzey Amerika en zengin bölge olmaya devam ederken, 2. sırada Batı Avrupa, 3. sırada ise Asya-Pasifik bölgesi geliyor.

*2016 yılında servet artışı yüzde 9,5 ile en fazla Asya-Pasifik bölgesinde gerçekleşti.

*Tüm bölgelerde pozitif bir büyüme gerçekleşirken, Kuzey Amerika, Batı Avrupa, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika'da servet artışı bir önceki yıl ile kıyaslandığında daha yüksek oldu.

*Yeni servet oluşumu, mevcut varlıkların performansına oranla global büyümeye daha fazla etki etti. Yeni servetlerin global servet artışına etkisi yüzde 59 olarak gerçekleşirken, mevcut finansal varlıkların büyümeye etkisi yüzde 41 oldu.

*Kuzey Amerika varlık büyüklüğünde geçen yıllarda olduğu gibi zirvede yer alırken, 55,7 trilyon dolar varlık büyüklüğüne ulaştı.

*Batı Avrupa son beş yılda yıllık yüzde 4,1 büyüyerek 40,5 trilyon dolar varlık büyüklüğüne ulaştı.

*Türkiye'nin de içerisinde yer aldığı Orta Doğu ve Afrika bölgesinde varlık büyüklüğü son beş yılda yıllık yüzde 6,1 artarak 8,1 trilyon dolara yükseldi.

2021 yılında 223 trilyon dolara ulaşacak

Küresel servetin yıllık ortalama yüzde 6 artışla 2021 yılında 223 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Rapora göre; 

o Bu büyümenin yaklaşık yarısı (yüzde 40) Asya-Pasifik bölgesinden gelecek. 
Asya-Pasifik bölgesi mevcut büyüme hızını sürdürürse, 2021 yılında listede Batı Avrupa'nın yerini almış olacak ve zirvedeki Kuzey Amerika ile aradaki farkı oldukça azaltacak. 

o 2016 yılında dünya varlıklarının yüzde 45'inin sahibi milyoner haneler. Milyoner hanelerin 2021 yılında dünya varlıklarının yüzde 50'sinden fazlasına sahip olması bekleniyor. 

o Dünyadaki hanelerin sadece yüzde 1'i milyoner hanelerden oluşuyor. Dünyadaki milyoner hane sayısı 2016 yılında yüzde 7 artışla 17,9 milyona yükseldi. 2015 yılında bu rakam 16,6 milyon seviyesindeydi. 

o Milyoner hane yoğunluğu en fazla olan ülkeler sırasıyla Bahreyn (yüzde 18), Lihtenştayn (yüzde 16) ve İsviçre (yüzde 13). Milyoner hane sayısı en fazla olan ülke ise Amerika Birleşik Devletleri.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde