Türkiye'de bir şirket daha halka arza hazırlanıyor

Türkiye'de bir şirket daha halka arza hazırlanıyor

BaşkentGaz arzında Morgan Stanley ve İş Yatırım yetkilendirildi

Türkiye'de bir şirket daha halka arza hazırlanıyor
16px
24px
13.07.2017 16:59
ABONE OLgoogle

Torunlar, BaşkentGaz’ın halka arzı için Morgan Stanley ve İş Yatırım’ı yetkilendirdi. Konuya yakın 2 kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre Torunlar’ın, 700 milyon TL (196 milyon dolar) sermayesi bulunan Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin Borsa İstanbul’da yüzde 25’ine kadarını arz edebileceği kaydedildi.

Türkiye’nin ikinci büyük gaz dağıtım şirketi olan BaşkentGaz, internet sitesinde yer alan bilgiye göre Ankara’da 2 milyonu aşkın aboneye hizmet veriyor. Torunlar, Morgan Stanley ve İş Yatırım Bloomberg’in konu ile ilgili sorularına yanıt vermedi.

Yatırımcı iştahındaki bozulma ve ardarda seçimlerin yarattığı politik belirsizliğin azalmasının ardından Türk şirketler son dönemde halka arzları hızlandırdı. Haziran ayında Mavi Jeans’in yüzde 55’i halka arz edilirken, Borsa İstanbul’da son 4 yılın en büyük arzı olan işlem Temasek Holdings Pte ve Franklin Templeton gibi uluslararası yatırımcılardan da ilgi gördü. Global Liman İşletmeleri ise Mayıs ayında Londra’da arz edildi.

Torunlar CFO’su İsmail Kazanç, geçen yıl verdiği bir röportajda, arzdan elde edilecek gelirin 2013 yılında 1,2 milyar dolara aldıkları BaşkentGaz için kullanılan kredilerin geri ödenmesinde kullanılacağını söylemişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde