Türkiye’de 8 Milyar TL'lik sektör hızla büyüyor

Türkiye’de 8 Milyar TL'lik sektör hızla büyüyor

Kurtsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Kurt, dünya kozmetik ve kişisel bakım sektörünün 460 milyar dolar hacminde olduğunu hatırlatarak “Türkiye’de ise yıllık hacim 8 Milyar TL civarında" dedi.

Türkiye’de 8 Milyar TL'lik sektör hızla büyüyor
16px
24px
21.12.2016 09:14
ABONE OLgoogle

Kurtsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Kurt, dünya kozmetik ve kişisel bakım sektörünün 460 milyar dolar hacminde olduğunu hatırlatarak “2020 yılında ise bu rakamın 675 Milyar Dolar’ın üzerine çıkacağı öngörülüyor. Türkiye’de ise yıllık hacim 8 Milyar TL civarında. Ülkemiz pazarı, her yıl yüzde 10 büyüyor. Satışlarda doğal ürünlerinin payı yüzde 5,  ancak bu oran hızla yükseliyor. Nedeni ise gençlerin doğal ürünleri tercih etmesi” dedi.

Aylin Kurt, yaptıkları araştırmalarda doğal ürünlere yönelen gençlerin bitki veya meyve kokulu şampuanları tercih ettiklerinin ortaya çıktığını söyledi. Kurt, bu sonuçlara göre 2017 yılı için yenilikler yaptıklarını şöyle anlattı: “Yıllardır ürettip sattığımız raflardaki bitkisel şampuanlarımızın içerik ve ambalajlarını yeniledik,. Ancak asıl yeniliği gençlere yönelerek yaptık. Gençler için tamamen doğal meyveli şampuan serisi çıkarttık.”

OTACI’nın 1955 yılında bitkisel pastille başladığı 61 yıllık yolculuğunda geldikleri noktada 25 ülkeye ürün ihracatı yaptıklarını dile getiren Aylin Kurt “İlaç sektöründe Kurtsan İlaçları A.Ş. , medikal sektöründe Kurtsan Medikal A.Ş. bitkisel kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uzman OTACI A.Ş. şirketlerimiz Kurtsan Holdingi çatısı altında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2017 yılına yaptığımız yeniliklerle girerken, bunun sonucunda yüzde 10 ciro artışı hedefliyoruz” dedi.

Aylin Kurt, kozmetik ihracatına 2017 yılında ağırlık vereceklerini, bunun için ilk kez Uzakdoğu’ya yöneldiklerini belirtti. Hong Kong’da katıldıkları fuar ve Uzakdoğu pazar araştırmalarında verimli bir sonuç elde ettiklerini belirtti. Kurt “2017’de hedefimiz Uzakdoğu ülkeleri olacak. Çünkü bitkisel ürün pazarı hayli büyük. Tüketici bilinçli. Raflarda 2 dolara da 50 dolara da ürün var. Dolayısıyla bizim kaliteli ürünlerimizi rahatlıkla Uzakdoğu tüketicilerine sunabileceğimizi gördük” diye konuştu.

OTACI Pazarlama Müdürü Ayvaz Rençberler, ülkemizde “doğal” denildiğinde akla gelen ilk markalardan birinin de OTACI olduğunu söyledi. Üretim aşamasında ve ürünlerinde insan sağlığına daima öncelik verdiklerini anlatan Rençberler “Hayvanlar üzerinde test yapmıyoruz. Gelişmiş bir ARGE birimimiz var. Kendi ürünlerimizi kendimiz üretiyoruz. 2017 yılı için yaptığımız yenilikler tamamen yerli ve milli. ARGE birimimiz gençlere yönelik 4 çeşit doğal meyveli şampuanı ortaya çıkardı. Diğer şampuanlarımızı da şişe ve ambalaj kutularına kadar yeniledik” dedi.

Rençberler, OTACI ürünlerinin ilaç mahiyetinde olmadıklarını özellikle vurgulayarak “Şampuanlarımız günlük kullanılabilir ürünlerdir. Kimi tüketiciler bir süre kullanıp saçlarındaki iyileştirmeden sonra, ürünlerimizi sanki bir ilaçmış gibi düşünerek, tüketmekten uzaklaşıyorlar. Halbuki bu ürünler günlük şampuanlardır. Kaliteli ve doğal özelliklerinden dolayı iyileştirmeyi yapıyorlar. Kullanımından vaz geçildiğinde saçlar yine eskiye döner” uyarısında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde