Türkiye-Hollanda İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin kriz için ne dedi?

Türkiye-Hollanda İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin kriz için ne dedi?

DEİK Hollanda Türkiye İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin, iki ülke arasındaki krizin diplomasiyle çözülmesini ümit ettiklerini söyledi.

Türkiye-Hollanda İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin kriz için ne dedi?
16px
24px
13.03.2017 10:52
ABONE OLgoogle

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Hollanda İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin, iki önemli ticari ortak olan Türkiye ve Hollanda arasındaki krizin diplomasiyle çözülmesini ve ilişkilerin normalleşmesini ümit ettiklerini söyledi.

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, 2016 yılı sonu itibarıyla Hollanda, Türkiye’deki toplam 22 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım ile toplam yatırımların yüzde 16’sını oluşturarak birinci sırada yer alıyor.

Özyeğin “Hollanda’nın tutumunun seçim öncesi geçici bir siyasi tutum olduğunu düşünüyor, kalıcı olmadığını umut ediyorum. Hollanda’nın içinde bulunduğu siyasi atmosferin geçmesine paralel, onların da makul bir noktaya geleceğine inanmak istiyorum” dedi.

Kriz büyüyüyor: Hollanda'ya iki nota verildi

‘HOLLANDA BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEK’

Hollanda’nın ülkeye gitmek isteyen Türk bakanlara yönelik engellemeleri haftasonunda iki ülke arasında daha önce benzeri görülmemiş bir diplomatik krize dönüşürken, atılan adımların karşılıksız kalmayacağını duyuran Ankara “Hollanda’nın bunun bedelini ödeyeceğini” açıkladı.

Başbakan, Hollanda bayrağını indirenlere kızdı: Bu bir provokasyon

Türkiye Hollanda arasında 2016 sonu itibarıyla 6.6 milyar dolar ticaret hacmi bulunuyor. Türkiye’nin Hollanda’ya ihracatı 3.6 milyar dolar, ithalatı ise 3 milyar dolar seviyesinde.Hollanda, sadece geçen yıl, 956 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım tutarı ile toplam uluslararası doğrudan yatırımın yüzde 14’ünü oluşturdu.

Türkiye'de iş yapan Hollandalı devler

Philips, ING Bank, Royal Dutch Shell, Unilever, Perfetti

Hollanda'da 23 bin Türk şirketi var

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde