Türkiye Finans sermayesini 2.6 Milyara çıkardı

Türkiye Finans sermayesini 2.6 Milyara çıkardı

Türkiye Finans’ın, kısa zaman içinde büyük başarılara imza attığını belirten Mustafa Boydak, "1 milyar 775 milyon TL tutarındaki sermayemizi 31 Ekim 2014 tarihi itibarıyla 2 milyar 600 milyon TL’ye çıkardık" dedi.

Türkiye Finans sermayesini 2.6 Milyara çıkardı
16px
24px
22.12.2014 12:09
ABONE OLgoogle
Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Banka’nın son dönemde göstermiş olduğu ve büyüme rakamlarına yansıyan başarılı performansı ile ilgili görüş bildirdi.

Türkiye Finans’ın sermaye artırımı ve sukuk ihraçları ile ilgili konuşan Boydak; “Siyasi istikrar ile ekonomik istikrar ilişkisini en iyi ortaya koyan tablo Türkiye ekonomisinin bugün ulaştığı noktadır. Türkiye’nin yakaladığı bu istikrar ve güven ortamı, Bankamızın en büyük hissedarı National Commercial Bank (NCB)’ı da harekete geçirmiş ve sermaye artırma kararımızda büyük rol oynamıştır” dedi.

Hizmet vermeye başladığı günden bu yana katılım bankacılığı sektörüne yön veren Türkiye Finans’ın, kısa zaman içinde büyük başarılara imza attığını belirten Mustafa Boydak, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye gerek siyasi gerekse ekonomik istikrarı ile yatırımcılar için güvenli bir ortam sunuyor. Bu güvenli ortam ana hissedarımız NCB nezdinde de etkili oldu ve 29 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul toplantımızda sermaye artırma kararı aldık, 1 milyar 775 milyon TL tutarındaki sermayemizi 31 Ekim 2014 tarihi itibarıyla 2 milyar 600 milyon TL’ye çıkardık. Bankamızın ana hissedarı NCB, 10,9 milyar dolar özkaynak toplamı ile Suudi Arabistan'ın en büyük, körfez bölgesinin ise önde gelen bankası konumunda. The Banker dergisinin 2013 yılında yaptığı banka ana sermaye (Tier 1) büyüklüğü sıralamasına göre NCB, Orta Doğu'da 1’inci, dünyada ise 115’inci sırada yer alıyor” dedi.

Yapılan 825 milyon TL’lik sermaye artırımıyla ülkemize önemli bir kaynak girişi sağladıklarını kaydeden Mustafa Boydak, gelen ek finansmanın yine ülke ekonomisine ve reel sektöre kazandırılacağını belirterek “Bankamıza giren bu ek kaynak ile öncelikle güçlü olduğumuz alanlardan biri olan KOBİ'ler olmak üzere ticari finansman desteğine ihtiyaç duyan firmaları fonlamaya ve aynı zamanda bireysel müşterilerimizin finansman taleplerini karşılamaya devam edeceğiz. Ayrıca yeni şubeler açarak, Türkiye genelinde istihdamı artırmayı sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye Finans’ın yurt dışı sukuk ihraçları konusunda da öncülüğünü sürdürdüğünü ifade eden Mustafa Boydak, bu sene gerçekleştirdikleri 800 milyon MYR tutarındaki sukuk ihracı ile ilgili olarak düşüncelerini, “Türkiye’de MYR cinsinden ilk sukuk ihracını biz gerçekleştirdik. Bu ihraç aynı zamanda MYR cinsinden bugüne kadar yabancı bir kurum tarafından ihraç edilmiş en yüksek tutardaki ihraçtır” sözleri ile dile getirdi. Türkiye Finans’ın BBB olan uluslararası yabancı para cinsinden notunun Fitch tarafından bu yıl da teyit edildiğinin altını çizen Boydak, uluslararası piyasalarda göstermiş oldukları bu başarıların, Türkiye Finans’a ve Türkiye ekonomisine duyulan güvenin ve itibarın önemli bir göstergesi olduğunu da sözlerine ekledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde