Turkcell’in müşteri mahremiyeti ve güvenliği belgelendi

Turkcell’in müşteri mahremiyeti ve güvenliği belgelendi

Turkcell, kartlı ödeme sistemlerinde dünyanın en önemli veri güvenliği standardı belgesi olan “PCI DSS (Payment Card Industry - Data Security Standard) Veri Güvenliği Standardı” sertifikasını aldı.

Turkcell’in müşteri mahremiyeti ve güvenliği belgelendi
16px
24px
19.09.2014 12:36
ABONE OLgoogle
Turkcell, kartlı ödeme sistemlerinde müşterinin güvenliğini ve mahremiyetini sağlamaya yönelik oluşturulan PCI DSS ile “yüzde 100” uyum gösterdi. Aldığı “Veri Güvenliği Standardı” belgesi ile Turkcell’in online kanallar üzerinden kredi kartı verisi ileten, işleyen ve depolayan sistemlerinin uluslararası güvenlik normlarına uygunluğu tescillenmiş oldu.
 
Turkcell, kartlı ödeme sistemlerinde dünyanın en önemli veri güvenliği standardı belgesi olan “PCI DSS (Payment Card Industry - Data Security Standard) Veri Güvenliği Standardı” sertifikasını aldı. Böylece Turkcell’in tüm online  satış kanallarında, PCI DSS uyumluluk sertifikası ile kredi kartı bilgilerinin güvenliğini yüzde 100 sağladığımız tescil edilmiş oldu.

PCI DSS belgesi, kartlı ödeme sistemlerinde veri güvenliğini sağlamak amacıyla uluslararası kabul görmüş ödeme markaları American Express, Discover Financial Services, Mastercard, JCB ve Visa kurumları tarafından oluşturulan PCI Güvenlik Komitesi tarafından veriliyor.
 
Turkcell’in aldığı PCI DSS sertifikası ile ilgili olarak Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz şu açıklamada bulundu: “Müşterilerimizin bize emanet ettiği hassas bilgileri güvenli şekilde saklamak ve işlemek asli görevimiz. Bilgi güvenliği, özellikle kartlı ödeme sistemlerinde son derece titizlikle ele alınması gereken bir konu. Turkcell olarak bu noktadan hareketle müşterilerimizin güvenliğini en iyi şekilde sağladığımızı bir kez daha vurgulamak adına bu belgeyi aldık. PCI DSS sayesinde zaten yüksek güvenlik sistemleriyle korunan bu bilgileri artık dünya genelinde kabul görmüş bir standartla koruduğumuzu da söyleyebiliriz. Bu konuda uluslararası kabul gören standartlara gösterdiğimiz “yüzde 100” uyum ise büyük başarı.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde