Turkcell'den dev satış

Turkcell'den dev satış

Turkcell, teknoloji şirketi A-Tel Pazarlama ve Servis Hizmetleri'ndeki (A-Tel) yüzde 50 hissesini kime sattı?

Turkcell'den dev satış
16px
24px
28.08.2014 05:33
ABONE OLgoogle
Turkcell, teknoloji şirketi A-Tel Pazarlama ve Servis Hizmetleri'ndeki (A-Tel) yüzde 50 hissesini, diğer yüzde 50'nin sahibi Bereket Holding'e sattı.

Turkcell'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, A-Tel'in yüzde 50'sini eski unvanı "Bilgin Holding A.Ş." olan Bereket Holding'e 31.03 milyon lira karşılığında sattı.
 
Açıklamada, "Söz konusu satış işleminin, tazminata ilişkin ayrılan karşılığın azalması, A-Tel'in net kârından aldığımız pay, işlemlerin cari ve ertelenmiş vergi etkileri dikkate alındığında 30 Eylül 2014'te sona eren döneme ait konsolide net kârımıza yaklaşık olarak 24 milyon lira pozitif etkisi olması beklenmektedir" denildi.
 
Hisse Satış Sözleşmesi ile eşanlı olarak, Bereket Holding ile Sulh Sözleşmesi imzalandığı ve sözleşme kapsamında, Turkcell'in A-Tel'e 30.4 milyon lira tazminat ödeyeceği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Daha önce Şirketimiz tarafından kamuya yapılan açıklamalarda ifade edilen TMSF tarafından açılan ve daha sonra Bereket Holding'e temlik edilen 131.88 milyon lira tutarındaki davadan ve ilgili diğer bir davadan feragat edilmesi hususunda mutabakat sağlanmıştır."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde