Turkcell'den Bakan Yıldırım'a 'Fiber' destek

Turkcell'den Bakan Yıldırım'a 'Fiber' destek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın açıklamalarına ilk destek geldi...

Turkcell'den Bakan Yıldırım'a 'Fiber' destek
16px
24px
09.02.2016 15:59
ABONE OLgoogle
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın mevcut GSM ve 3G (IMT200/UMTS) İmtiyaz Sözleşmelerinin tadiliyle ilgili törendeki değerlendirmelerine ilişkin Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu destek verdi. 

Terzioğlu'nun açıklamaları şöyle: 
 
"Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın, mevcut GSM ve 3G (IMT200/UMTS) İmtiyaz Sözleşmelerinin tadiliyle ilgili törende dile getirdiği fiber konusundaki değerlendirmelerinden mutluluk duyduk.

Avrupa Birliği’nden çok daha agresif bir yaklaşımla belirlenmiş olan 2023 hedeflerine erişebilmek için Sayın Bakanımızın desteklerinin yanımızda olduğunu bilmek bize büyük bir motivasyon kaynağı oldu.

Bu hedeflere erişebilmek adına fiber yaygınlığının büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi ülke menfaatlerine hizmet eden her hamleye var gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin fiber seferberliği için Sayın Bakanımızın da değerli desteğinden güç alarak, tüm sektör oyuncularının ortak fiber şirketi kurarak seferberliğin önünü açması gerektiği çağrımızı bir kez daha yeniliyoruz".
 
BAKAN NE DEMİŞTİ “FİBER SEFERBERLİĞİ BAŞLATMAMIZ LAZIM”

Bakan Yıldırım, fiber konusunun biraz arka planda kaldığını vurgulayarak, “Bu yıldan itibaren buradaki yetki karmaşasını da ele alarak bu fiber işine de bir seferberlik yapmak zorundayız. Bugün elimizdeki kapasiteye güvenip geleceği planlayamayız. Şu anda trafik miktarı, gelişmiş ülkelerdeki trafik miktarının çok altında. Bu bizim için bir ölçü olamaz. Ölçü nendir. Bilişimde azami 5 yıl içinde bütün planlarınız alt üst olur. Biz 2009 ulaştırma haberleşme şurasında ‘100 Megabit internet evleri’ diyorduk. Millet ‘bu bakan kafayı yemiş’ diyordu. Şimdi millet burnunu büküyor. İletişimde hayallerimizin ufkumuzun çok uzun vadeli olması mümkün değil. Bizim hemen fiber ağı geciktirmeden seferberliği başlatmamız lazım” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde