Türk tekstil sektöründen Paris çıkarması

Türk tekstil sektöründen Paris çıkarması

Türk tekstil sektörü, Paris'ten ticari bağlantılarla döndü

Türk tekstil sektöründen Paris çıkarması
16px
24px
14.02.2017 12:21
ABONE OLgoogle

Tasarım ve Ar-Ge yatırımlarıyla tüm dünyanın tercih ettiği koleksiyonlara imza atan Türk Tekstil Sektörü, dünyanın en prestijli tekstil fuarı olarak kabul edilen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı'nda İlkbahar – Yaz 2018 koleksiyonlarını dünyanın dört bir tarafından gelen alıcılara sundu. Türk firmaları yeni ticari bağlantılarla yurda döndü.
 
7-9 Şubat 2017 tarihlerinde düzenlenen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı’n Türk tekstil firmaları adeta çıkarma yaptı. 2016 yılında 15 firma ile katılan Türkiye, 2017 yılında 18 firma ile yerini aldı.

İTHİB Başkanı İsmail Gülle, "Paris Büyükelçimiz Sn. İsmail Hakkı Musa, Paris Başmüşavirimiz Sn.Müge Varol Ilıcak ve Ticaret Müşavirimiz Sn.Özlem Nudralı ile milli katılım gerçekleştirdiğimiz @PremiereVision Paris'te katılımcı firmalarımızı ziyaret ettik" dedi.

Türk Tekstil Sektörü'nün ihracatında Fransa'nın dördüncü büyük pazar, Avrupa Birliği’nin payının ise yüzde 80 civarında.


 
Türkiye 18 firma ile katıldı
 
EKatılan 18 firmanın isimleri ise şöyle; "Acar Basım ve Cilt Sanayi Ticaret A.Ş., Akçakaya Group Tekstil A.Ş., Akın Tekstil (AKTEK), Bizden Giyim San. Ve Tic. A.Ş., CBF Tekstil ve Dış Tic. A.Ş., CRUZZO, CU Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Demoteks Tekstil San. Ve Tic. Ltd. Şti., Fattogrup, Fıratteks Tekstil San. Ve Tic. Ltd. Şti., Gülsen Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti., İYA Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti., Kaynak Tekstil, Orimpex, Seyfeli Dış Ticaret Ltd. Şti., Versiyon Tekstil, Yelkenci Tekstil, Yılmaz Konfeksiyon Tic ve San. A.Ş.”

41 yıldır düzenlenen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı'nda2.000 firma katılımcı olarak yer alırken, yaklaşık 65.000 kişi ziyaret etti. Fuar sürecinde Yeni trend alanları ve verilen seminerler ilgi çekiciydi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde