Türk tavuğu Kremlin'e girdi

Türk tavuğu Kremlin'e girdi

Şap hastalığı yüzünden tam 30 yıldır ihracatın yasak olduğu Rusya'ya ilk Türk tavukları gönderildi

Türk tavuğu Kremlin'e girdi
16px
24px
06.09.2010 08:51
ABONE OLgoogle

Sovyetler Birliği'nin son döneminde şap hastalığı olduğu gerekçesi ile Türk tavuğuna getirilen ithalat yasağı resmen sona erdi. Üç firma Türkiye'den ilk piliç eti ihracatını gerçekleştirdi.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in Mayıs ayında gerçekleşen Türkiye ziyaretinde altı tavuk üreticisi şirkete verilen uygunluk sertifikası, 13 şirkete çıkarıldı.

Rusya pazarında fiyatların düşük olması, ithalatçı Rus firmaların Türk tavuğunu tercih etmemesi nedeni ile tavuk üreticileri için Rusya pazarı henüz cazip değil.

3.3 MİLYON TONLUK PAZAR

Son olarak 19 milyon dolarlık yatırımla Bilecik'te ileri işlenmiş piliç eti üretimine başlayan CP Piliç, ihracat yapan firmalardan biri. CP Türkiye Başkan Yardımcısı Nezih Gençer, "Irak'tan sonra Rusya'ya da Türk tavuğunun lezzetini keşfettirmeye kararlıyız. Brezilya ve ABD şu ana kadar Rusya pazarına egemen durumdalar" dedi.

Çalkan Grup ve Banvit de Türk tavuğunu Moskova'ya götürenlerden. Çalkan Grup Başkanı Mustafa Çalkan, 500 bin tonluk kota ile ilgili haberlerin doğru olmadığını, 50-60 bin tonların telaffuz edildiğini kaydetti. Çalkan, Rusya'nın 2010'da 3 milyon 300 bin tonluk tavuk ihtiyacı olduğunu ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde