Türk şirketinden Brezilya'ya yatırım

Türk şirketinden Brezilya'ya yatırım

Asya ve Ortadoğu pazarında hızla büyüyen işitme firması Ear Teknik'ten Brezilya'ya yatırım...

Türk şirketinden Brezilya'ya yatırım
16px
24px
18.04.2014 15:29
ABONE OLgoogle
Asya ve  Ortadoğu pazarında hızla büyüyen  işitme firması Ear Teknik, şimdi de Güney Amerika kıtasına yatırım yapıyor.

Bugüne kadar Avrupa ve ABD’den know how transfer eden ülkemiz günümüzde artık teknoloji ihraç eder konuma geldi. Ear Teknik, İşitme teknolojisini Ortadoğu ve Asya’dan sonra şimdide  Amerika kıtasına ihraç ediyor. 

ABD’de  San Antonio’da yapılan  America Akademi Off Odyoloji (Audiology NOW! 2014 ) Fuarı’na katılan Ear Teknik, Fuarda sektörün asırlık dev firmaların da yer aldığı yüzlerce şirkete son teknolojik ürünlerini tanıttı. Fuarda firmanın piyasaya yeni çıkan Earnet markası işitme cihazları olan Nano2 Micro ve Nano2 Micro Power büyük ilgi gördü.

ABD BÜYÜK BİR PAZAR

Düzenlenen basın toplantısında yurtdışı çalışmaları  hakkında bilgi veren Ear Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ağaç, dünyada her yıl satılan 9-10 milyon işitme cihazının 3 milyon adedinin ABD’de satıldığına dikkat çekerek, “20 binin üzerinde işitme merkezi olan Amerika büyük bir potansiyel barındırıyor..Buna karşın ülkede  küçük çaplı 1-2 üretici mevcut…Bu açıdan Nano serisi ürünlerimize  Hem ABD’den hem de bölgedeki diğer ülkelerden talepler aldık. Özellikle Brezilya, Meksika, Şili ve Kolombiya gibi ülkelerden yoğun olarak bayilik ve işbirliği teklifleri geldi. Bu ülkelerde hızlı bir şekilde disribütörlük çalışması yapacağız. Ayrıca bazı bölgelerde kendi mağazalarımızı da açacağız” dedi. ​Ağaç, bir çalışanını Brezilya'da şirket kurmak için gönderdiğini açıkladı

Ağaç, son dönemde gelen ortaklık tekliflerine ise sıcak bakmadıklarını kaydetti.

GÜNEY AMERİKA’DA DİSTRİBÜTÖRLÜK VERİLECEK

2001 yılında kurulan ve 2009 yılında ihracata başlayan Ear Teknik’in bugüne kadar Ortadoğu ve Asya pazarlarına ağırlık verdiğini ve 40 ‘a yakın ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Mehmet Emin Ağaç, şöyle devam etti:

“Dünyada 6 işitme cihazı üreticisi arasında yer alan ve Almanya, Pakistan ve Irak gibi  ülkelerde bayisi olan firmamız Asya, Afrika ve Ortadoğu pazarlarında büyümeye devam edecek. Ancak yeni pazarlara da yelken açtık. Özellikle Güney Amerika’ya da fokuslanacağız.  Önümüzdeki 10 yıl içinde ihracat yaptığımız ülke sayısını 70’e çıkarmayı planlıyoruz.”

Mehmet Emin Ağaç, 2016 yılında Ear Teknik’i halka açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde