Türk şirketi Mısırlı Pearl Group’u satın alıyor

Türk şirketi Mısırlı Pearl Group’u satın alıyor

Paşabahçe Mısır'ın en büyük cam üreticilerinden Pearl Group'u satın almak için tavsiye kararı alındığını KAP'a açıkladı. Pearl Group Nestle, Coca-Cola ve Unilever gibi dünya devleri için üretim yapıyor.

Türk şirketi Mısırlı Pearl Group’u satın alıyor
16px
24px
09.05.2017 15:19
ABONE OLgoogle

Şişecam Yönetim Kurulu, Mısırlı cam üreticisi Pearl for Glass Manufacturing'in aktiflerinin devralınmasının bağlı ortaklığı Paşabahçe Cam Sanayii'nin Yönetim Kurulu'na tavsiye edilmesini kararlaştırdı. 

1986'da Mısır'da kurulan Pearl for Glass Manufacturing, 60 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyor. 1992 yılında ihracata başlayan şirketin, 100 milyon adetlik üretim kapasitesi var.

İşte Paşabahçe tarafından KAP’a yapılan açıklama: Şirketimizin 08.05.2017 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında Bağlı ortaklıklarımızdan Paşabahçe Cam Sanayii  ve Ticaret A.Ş.’nin Mısır’da kurulu “Pearl for Glass Manufacturing S.A.E.” Şirketi’nin aktiflerini devralmasına ilişkin “Malvarlığı Devir Sözleşmesi”nin müzakere ve imza edilmesinin Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu’na tavsiye edilmesine karar verilmiştir. Gelişmeler kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.

DÜNYA DEVLERİ İÇİN ÜRETİM YAPIYOR

1986 yılında İtalya desteği ile kurulan Pearl Group 1988 yılında cam üretimine başladı. Mısır cam pazarının yüzde 20’sine sahip olan Pearl 60 dönümlük bir alanda üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Pearl Pepsi Cola, Unilever, Nestle ve Lavache gibi dünyaca ünlü şirketler için üretim yapıyor.

1935 YILINDA KURULDU

Paşabahçe Atatürk'ün direktifleriyle Türkiye İş Bankası tarafından ülkemizin temel cam ürün ihtiyacını karşılamak üzere 1935 yılında Beykoz Paşabahçe'de kuruldu. Kuruluşunda şirketin adı Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Anonim Sosyetesi olarak tescil edildi.

Açılışından itibaren Paşabahçe Fabrikası girişinde küçük bir satış yeri bulunmakla birlikte, Şişecam'ın bugünkü anlamda mağazacılık faaliyetleri 1957 yılında Paşabahçe Ticaret Ltd. Şti.'nin kurulması ve İstanbul Beyoğlu ve Ankara mağazalarının açılmasıyla başladı.

Paşabahçe Mağazaları, bugün Türkiye'de 13 ilde 45 lokasyonda ve İtalya'nın Milano kentinde olmak üzere toplam 46 mağaza ile hizmet veriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde